jan 102018
 

Op zondag 7 januari organiseerde Hsv Kennemerland de vijfde wedstrijd van de wintercompetitie. Een stevige Noord-Oostenwind waar de wedstrijdcommissie in had voorzien door tijdig een geschikt parcours aan te vragen. We zaten bij Oostgraftdijk, windje in de rug, winters zonnetje erbij, leuk stroompje heerlijk om zo aan te waterkant te vertoeven. Elkaar de beste wensen geven, loten en gaan. Stekken op 40 meter uit elkaar een pracht parcours. Op staart wist Cor Martens redelijk snel zijn eerste te vangen, secuur vissend met de vaste stok. Dit deed ook Theo Breedijk vanuit het midden van het parcours ving hij al snel forse brasems. Op kop kon Nico Schouws ze moeilijk vinden en de pech sloeg toe toen een windvlaag zijn hengel meenam. Twee delen door midden. Zijn er nog vissers die een Speedmaster Ax bezitten en die hem weg doen, Nico houdt zich aanbevolen. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek dat de keus voor de feeder vandaag een heel slechte was. Wat er werd gevangen was hoofdzakelijk met de vaste stok en heel lichte tuigen en super kleine haakjes. Na drieenhalf uur gaan de weegploegen op pad. In vak A gaat de winst naar Theo Breedijk met 8 kilo en 13 stuks. Theo gaf zelf aan drie grote en een paar kleintjes, misschien tijd voor een tellertje. De tweede plaats ging naar Nico Schouws en derde eindigde Bert Jansen. In het B-vak verzilverde Cor Martens zijn kopstek met ruim 4,5 kilo en 10 stuks. Netjes tweede eindigde Dolf Rijs en derde werd Sjaak Veldt. Matige vangsten voor de stok  en ronduit slecht met de feeder. Ik verbaasde mij bij het lezen van de uitslag van de Dolf ten Have memoriaal . Daar werd gesproken over leuke vangsten, vakwinst met 10 kilo en dat samen vijf uur vissend, ik vind dat rond uit slecht. Komt neer op 5 kilo de man, kilo in het uur en dat door de winnaars. Maar ja, misschien zijn wij gewoon verwend in het Noordhollandskanaal. Na afloop waren er VVV-bonnen voor de vakwinnaars en voor de een na laatste van elk vak zakken Geers Clubmen Voorn voer. Met dank aan Geert Pakvis voor de sponsoring.  We kijken terug op een gezellige, sportieve en qua weer prima visochtend met helaas iets tegenvallende vangsten.

Vak A                
                 
1 Theo Breedijk 13 stuks 8.066 gram 93 punten
2 Nico Schouws 5 stuks 3.909 gram 44 punten
3 Bert Jansen 2 stuks 1.329 gram 15 punten

 

Vak B                
                 
1 Cor Martens 10 stuks 4.625 gram 56 punten
2 Dolf Rijs 6 stuks 5.018 gram 56 punten
3 Sjaak Veldt 8 stuks 3.470 gram 42 punten

Na vijf wedstrijden blijft de koppositie voor Sjaak Veldt, maar Theo Breedijk. Dolf Rijs en Bert Jansen zitten hem op de hielen. Terwijl ook Cor Martens komt op zetten. Volop spanning de laatste twee wedstrijden.

Wintercompetitie klassement na 5 wedstrijden

1 Sjaak Veldt 4 Klassementspunten 168 Punten
2 Theo Breedijk 5 Klassementspunten 234 Punten
3 Dolf Rijs 5 Klassementspunten 144 Punten
4 Bert Jansen 5 Klassementspunten 112 Punten
5 Cor Martens 6 Klassementspunten 142 Punten

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: