feb 052018
 

De laatste wedstrijd van de wintercompetitie van Hsv Kennemerland werd gevist in het Noordhollandskanaal bij Oostgraftdijk.  S’morgens  lag er in Limmen een dun laagje sneeuw, temperatuur richting vriespunt afwachten wat de dag gaat brengen. Weer mooi parcours gestoken, loten, bakkie koffie en dan aan de slag. Vandaag drie kanshebbers voor de titel te weten Sjaak Veldt vanaf wedstrijd  één de fiere koploper, Theo Breedijk en Cor Martens daar achter. De overige vissers gaan vandaag voor de dagprijzen. Omdat ieder al een kop of staartnummer heeft gehad is er een gelukkige die dit seizoen voor een tweede keer op kop of staart kan zitten.  De gelukkig is Juan Cabrera die het staartnummer trekt, op de kop van de stroom. Daan zit op het kopnummer en gaat al snel goed van start met zijn stok. Ook Sjaak Veldt schiet uit de startblokken met de feeder. Op een van staart schiet Theo Breedijk ook uit de startblokken met de feeder landt hij al binnen het kwartier een mooie platte. Theo is vandaag van alle markten thuis met zowel de feeder, een kantstok als een stok op de lange afstand. Midden in het parcours gaat Cor Martens voor zijn kansen, de eerste twee uur gaat het zeer voorspoedig en wordt menig visje zorgvuldig geland. Maar na het opsteken van de wind valt bij hem en vele andere de beet volledig weg.  Waar menig één het laatste uur geen beet meer ziet, komt Juan Cabrera op stoom. Na bijna twee uur rust heeft hij de vis duidelijk gevonden, met tot slot een mooie bonusvis precies in de toeter. Ondanks een fris windje en de lage temperatuur zorgt het zonnetje dat het goed toeven is aan de waterkant. Na drie en half uur gaan de weegploegen op pad. In vak A gaat de vakwinst maar ook de dagwinst naar Sjaak Veldt met 5 kilo en 9 vissen, op korte afstand gevolgd door Cor Martens met 8 visssen en Daan van der Venne met 7 vissen. In vak B is het reuze spannend met zelfs drie vissers met 7 vissen, met net wat meer gewicht dan de andere twee wint Nico Schouws zijn vak, Juan Cabrera wordt tweede en Theo Breedijk pakt de derde plek. Voor Juan duurt de wedstrijd een half uur te kort, waar zijn directe tegenstanders het laatste uur niet meer vingen, lande hij vis na vis. Na afloop sprak Theo Breedijk van een totale off-day, verbazend omdat hij net zoveel vissen ving als de winnaar. Feitelijk was er maar één visser die kon spreken van een slechte dag en dat was onze promovendus naar de A-klasse Alfred van Wersch. Alfred wist helaas slecht één visje te vangen, na een uitstekende start van de wintercompetitie zakte hij ver weg. Vanaf deze kant wensen we namens alle deelnemers Harrij van Dessel een voorspoedig herstel en beterschap.
Na afloop waren er VVV-bonnen voor de vakwinnaars en voor de een na laatste van elk vak zakken Geers Clubmen Voorn voer. Met dank aan Geert Pakvis voor de sponsoring.  We kijken terug op een gezellige, sportieve en qua weer prima visochtend met matige vangsten. 

Vak A                
                 
1 Sjaak Veldt 9 stuks 5.124 gram 60 punten
2 Cor Martens 8 stuks 3.619 gram 44 punten
3 Daan van der Venne 7 stuks 2.995 gram 36 punten

 

Vak B                
                 
1 Nico Schouws 7 stuks 4.156 gram 48 punten
2 Juan Cabrera 7 stuks 2.790 gram 34 punten
3 Theo Breedijk 7 stuks 2.612 gram 33 punten

Na zeven wedstrijden is dit jaar Sjaak Veldt de terechte winnaar vanaf wedstrijd één aan de leiding en dit weten vast te houden tot de laatste wedstrijd. Chapeau en gefeliciteerd ! Tweede eindigde Cor Martens die de laatste wedstrijden een inhaalslag had ingezet. Theo Breedijk lukt het nog net om de laatste ereplaats op te eisen. Plaats vier was voor Nico Schouws en plek vijf voor Bert Jansen. Met zijn goede presteren in de winter laat Bert Jansen zien klaar te zijn om komend seizoen in de B-klasse te gaan pieken.  Promovendus Alfred van Wersch  zal wanneer de temperaturen stijgen ongetwijfeld weer goed gaan scoren. En de verrassend derde in de B-klasse en promovendi Juan Cabrera laat zien klaar te zijn om ook in de A-klasse te gaan knallen. Door ziekte moest Juan deze winter twee wedstrijden laten schieten anders was een toppositie zeker voor hem weggelegd. Hij laat overduidelijk zien terecht te zijn gepromoveerd.

Eindstand wintercompetitie Hsv Kannermerland 2017-2018 (Na aftrek 2 slechtste resultaten)

1 Sjaak Veldt 7 Klassementpunten 296 Vangstpunten
2 Cor Martens 9 Klassementpunten 265 Vangstpunten
3 Theo Breedijk 10 Klassementpunten 316 Vangstpunten
4 Nico Schouws 10 Klassementpunten 216 Vangstpunten
5 Bert Jansen 13 Klassementpunten 165 Vangstpunten
6 Dolf Rijs 13 Klassementpunten 163 Vangstpunten
7 Juan Cabrera 15 Klassementpunten 106 Vangstpunten
8 Daan van der Venne 16 Klassementpunten 126 Vangstpunten
9 Alfred van Wersch 23 Klassementpunten 89 Vangstpunten
10 Toon Colonello 24 Klassementpunten 100 Vangstpunten
11 Harrij van Dessel 25 Klassementpunten 43 Vangstpunten
12 Gert Lute 30 Klassementpunten 46 Vangstpunten
13 Ton van de Nieuwboer 33 Klassementpunten 107 Vangstpunten
14 Jean Chaqineu 38 Klassementpunten 26 Vangstpunten

Nu gaan we ons opmaken voor een mooi seizoen met vele prachtige wedstrijden en competities. De aftrap gaat plaats vinden met een verenigings koppelwedstrijd op zondag 25 februari.

Mocht je zin hebben met ons mee te vissen, een maaitje naar hsvkennemerland@hotmail.com

En je verkrijgt meer info, heb je vragen kan je die daar ook stellen.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: