mrt 262018
 

Zondag 25 maart 2018 werd de tweede wedstrijd van de totaal twee Openingswedstrijden van Hsv Kennemerland gevist in het Noordhollandskanaal nabij Spijkerboor. Zelf verslapen, gelukkig namen andere de honneurs waar maar van een lekkere start voor jezelf kan je dan allerminst spreken. Mooi stuk parcours nu afwachten wat het ons zou brengen. Loten, opbouwen en tijd voor een bakkie en even bij kletsen. Na een uur klonk het aanvang signaal en vlogen de korven richting overzijde en ook menig voerbal verdween in het water. Er waren opvallend veel stokken klaar gemaakt, het is duidelijk, de comeback van de stok zet door, steeds betere vangsten met de stok liggen hieraan te grondslag. Waar de een voerballen gooit beperkten een aantal vissers zich tot het voorzichtig cuppen van een aantal balletjes. Het was tot 10 uur vrijwel windstil, waarna een zacht briesje opstak, zonnetje in het gezicht dat maakte vissen deze morgen erg comfortabel. De vis blijkt vandaag helaas niet mee te werken. De ballengooiers moeten toezien hoe de vis bij de vissers welk voorzichtig op hun stek hebben gecupt duidelijk in het voordeel zijn. Op staart zit Gert Kraay secuur te vissen, maar stiorm loopt het niet al weet hij menig visje te verschalken. Beter gaat het bij zijn buurman Cor Martens die na een slow start het tempo gestaag opvoert. Vandaag geen echt grote platte, dus schrapen geblazen om toch een mooi netje vis ter weging aan te bieden. Op kop zat Daan van der Venne heerlijk te vangen na een rustige start. Het was Michiel Kraay die direct vanaf de start heerlijk begon te vangen waarbij alles erop leek dat het minimaal vakwinst zou worden. Maar Daan cupte zorgvuldig een aantal cuppen bij met geknipte piertjes waarna de vis niet meer verder zwom dan de kopstek. Diverse vissers maakten vandaag niet eens een feeder klaar wat een prima keus bleek. Zij die wel konden wisselen verloren hieraan veel tijd en nog erger met de feeder viel zeker aan de overzijde geen vis te vangen. Het leek er zelfs op dat Harrij van Dessel een van de weinigen was die wel een aantal vissen met de feeder ving vanuit iets over het midden van het water. Het was vandaag werken voor een visje en secuur vissenwas een must.

Na vier uur het eindsignaal en kunnen we het met een weegploeg af, zodat Bert de prijzentafel kan klaar zetten. In vak A weet Daan van der Venne heel knap zijn vak en de wedstrijd te winnen met bijna 4 kilo. Tweede eindigt zijn buurman Michiel Kraay en de derde plaats is voor Sjaak Veldt. In vak B weet Cor Martens de vakwinst binnen te slepen met ruim 3 kilo. De tweede plaats gaat keurig naar Harrij van Dessel en op het staartnummer weet Gert Kraay de derde plaats binnen te halen. Op Toon Colonello na heeft iedereen vis weten te vangen. Toon zat exact in het midden van het parcours en in zwemmen had de vis vandaag geen zin. Kop en staart en de nummers er direct naast wisten nog aardig vis te vangen, voor de overige deelnemers was het niet best vandaag.

Met deze uitslag weet Cor Martens te voorkomen dat Nico Schouws voor het derde jaar op rij ging winnen. Feitelijk doet Cor waarmee hij vorig seizoen is geëindigd winnen en sterk vissen. Met slechts drie punten en een gewicht van 15 kilo is Cor Martens de kampioen van de Openingswedstrijden 2018, de tweede plaats is voor Nico Schouws met 5 punten en net iets meer gewicht dan Michiel Kraay die ook 5 punten wist te behalen. Voor alle deelnemers van vandaag is er een prijs, variërend van waardebonnen voor een hengelsportzaak tot stoffelijke prijzen, van flessen drank met kaas, worst en ham. De complimenten gaan naar wedstrijdcommissielid Bert Jansen voor aankoop van de prijzen en Dierenrijk Van Someren voor een stukje sponsoring.

Nu op naar de zomercompetitie, die start op zondag 1 april 2018. Denkt u na het lezen dat wedstrijdvissen bij Hsv Kennemerland is zo gek nog niet, doe gezellig mee. Meer info mail naar hsvkennemerland@hotmail.com.

Uitslag 2e Openingswedstrijd

Vak A

1 Daan van der Venne 3.653 gram
2 Michiel Kraay 3.027 gram
3 Sjaak Veldt 1.241 gram

 Vak B

1 Cor Martens 3.304 gram
2 Harrij van  Dessel 19.12 gram
3  Gert  Kraay 17.41 gram

 Einduitslag na 2 wedstrijden.

1 Cor Martens 3 Klassementspunten 16.221 gram
2 Nico Schouws 5 Klassementspunten 12.416 gram
3 Michiel Kraay 5 Klassementspunten 10.536 gram
4 Sjaak Veldt 5 Klassementspunten 7.050 gram
5 Daan van der Venne 7 Klassementspunten 4.790 gram

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: