mrt 302018
 

Het weer begint er een beetje op te lijken, temperatuur een graadje of 6 en droog. Bij onze aankomst op de monitorplek stond al iemand te wachten n.l. een blauwe reiger. Maar toen we dichterbij kwamen ging hij toch op de vleugels en konen wij aan de gang. Eerste keer ging het kruisnet te water en vijf minuten later weer opgehaald, zat er een baars in van 29 cm. Dat hadden we zeker niet verwacht, maar wel een leuke bijkomstigheid. In die tussentijd wist Paul ook nog twee aaltjes te vangen met het schepnet. Tweede trek kwam er een glasaaltje en een krab mee naar boven en Paul wist ook weer 3 glasaaltjes te vangen. Derde trek ook weer een glasaaltje in het kruisnet en met schepnet 6 aaltjes. Vierde trek ook weer een glasaaltje mee naar in het kruisnet en 7 met het schepnet. De vijfde trek bleef het kruisnet leeg en wist Paul nog 4 glasaaltjes te vangen met het schepnet. Natuurlijk moest er ook opgelet worden ( met de blauwe lamp ) of er gekleurde aal of stekelbaars  tussen zaten, wan er waren afgelopen maandag 626 aaltjes met een gele kleur en 632 aaltjes met een rode kleur losgelaten. Ook waren er 179 stekels met een gele kleur en 141 stekels met een rode kleur losgelaten en moesten wij natuurlijk kijken of er wat bijzit, maar helaas, we hebben er geen enkele gevangen. Dit is wel leuk, kijk ik net na of alles keurig op de site stond. Had net getikt dat we een krab gevangen hadden, kijk ik de foto’s na. Geen krab te bekennen, de schooier is er stiekem tussenuit gepiept zonder dat wij het gemerkt hebben.

 

Wordt vervolgd……..

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: