apr 032018
 

De eerste wedstrijd van de zomercompetitie van Hsv Kennemerland werd op zondag 1 april gevist in het Noord-Hollandskanaal te Oost-graftdijk. Het was troosteloos weer, zwaar bewolkt, regenachtig en koud. De temperatuur was lager dan bij menig winterwedstrijd. De stekken stonden op ruim 40 meter, er leek een best stroompje in te zitten op de temperatuur na zag het er prima uit. Iedereen was vol goede zin om er een mooie zomercompetitie van te maken. Een leuke geste van de wedstrijdcommissie de lotnummers waren geplaatst op een zakje paaseitjes. Op naar je stek, alles klaar zetten, bakkie koffie en gaan met die banaan. De vis werkt na het startsignaal gelijk mee, over het hele parcours vis. Vrij snel weet een aantal vissers de nul weg te werken, maar dat lukt de eerste uren zeker niet iedereen. In vak B zit Andre van Pel op staart met de vast stok probeert hij van alles maar vangen wil niet lukken. Gebrek aan wedstrijdritme maar Andre was allang blij weer te kunnen mee vissen. Op de scheiding met de A-klasse was onze nieuwkomer Peter Krijgsman uitstekend op dreef, vis na vis werd geland. Promovendus Ton van de Nieuwboer deed het vandaag uitstekend bij zijn debuut in de A-klasse. Secuur vissend met de vaste stok wist Ton als een der weinigen de vis op gang te krijgen, zeker de eerste uren ving hij uitstekend. Onze enige meevissende dame Mandy Schouws liet zien ondanks de kou en gebrek aan visritme door haar verblijf in het buitenland goed mee te kunnen komen, menig visje werd zorgvuldig gedrild. In vak A zat Daan van der Venne op kop maar kon de vis niet goed vinden. Midden in wist Dolf Rijs wel menig visje te verleiden tot aanbijten, het zelfde gold voor Alfred van Wersch debutant in de A-Klasse. De derde debutant Juan Cabrera had exact midden in hetparcours geloot en wist ondanks inzet van diverse technieken en systemen de nul niet weg te werken. Na vier uur gaan de weegploegen op pad.

In vak A slaat de weegschaal het hoogst uit bij Dolf Rijs met een gewicht van ruim 4,5 kilo wint Dolf het vak. Tweede eindigt Cor Martens met bijna 3 kilo. Cor had enkel de stok klaar gemaakt en laat zien dat een systeem echt wel zijn vruchten afwerpt. Verrassend werd Alfred van Wersch keurig derde met bijna 2,5 kilo. In het B-vak was het Peter Krijgsman die met bijna 11,5 kilo zijn vak en de wedstrijd wist te winnen. Tweede eindigde Ton van de Nieuwboer met bijna 8 kilo en de derde plek ging naar Sjaak Veldt met bijna 5 kilo.  Al leek het af een toe wel een winterwedstrijd kijken we toch terug op een mooie start van de zomercompetitie, met wisselende vangsten maar een prima sfeer..

Vak A          
1 Dolf Rijs 4.535 gram  
2 Cor Martens 2.803 gram  
3 Alfred van Wersch 2.481 gram  
Vak B        
1 Peter Krijgsman 11.400 gram
2 Ton van de Nieuwboer 7.950 gram
3 Sjaak Veldt 4.800 gram
         
                 

 

A-Klasse        
1 Ton van de Nieuwboer 7.950 gram
2 Sjaak Veldt 4.800 gram
3 Hendrik Delbrugge 3.521 gram
B-Klasse        
1 Peter Krijgsman 11.400 gram
2 Dolf Rijs 4.535 gram
3 Mandy Schouws 4.255 gram

 

Over twee weken op zondag 15 april is de tweede wedstrijd van de zomercompetitie. Nog zin om mee te doen, dat kan mail voor meer info naar hsvkennemerland@hotmail.com

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: