apr 042018
 

Gelukkig begint de temperatuur wat aangenamer te worden, hoewel die regen toch nog steeds een spelbreker is, weer een knappe bui op onze kop, dat is toch vervelend schrijven, vooral als er wat gevangen wordt en dat gebeurde. Eerste trek was nog zuinig zoals gewoonlijk, slechts 1 glasaal, maar met schepnetje waren het er twee. Tweede trek kruisnet niets, schepnetje 8 stuks. Derde trek kruisnet 2 glasalen en 3 stekeltjes en met schepnet weer 8 glasalen. Vierde trek 1 stekel met kruisnet en met schepnetje 20 glasalen. Vijfde trek leverde ook nog eens 5 glasalen op en met schepnet 15, dus een goede avond deze keer. Natuurlijk moest er ook naar gemerkte aal en stekels gekeken worden, maar die waren nog niet aanwezig. Inmiddels zijn 2112 gemerkte glasalen en 1143 driedoornige stekelbaars losgelaten bij de sluizen van IJmuiden ( bekend liedje ). Ik dacht dat er vijf collectoren geplaatst zouden worden maar bij elke monitorplek staat er 1 in de buurt. Die van Beverwijk draait nog niet, het wachten is op een beetje stroom.  De terug vangsten zijn nog niet geweldig, bij Halfweg hebben ze wel een paar gekleurde stekels terug gevangen. Bij gemaal de Waker hebben ze met kruisnet nog geen glasaal kunnen vangen, maar via de collector zijn er 27 geteld, dus daar kruipen ze toch wel in.

Wordt vervolgd……….

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: