apr 102018
 

Ook dit was weer een succesvolle avond, ongelooflijk veel glasaal gevangen. Goed weer, weinig wind en redelijke temperatuur, waardoor waarschijnlijk ook de aal los was. Eerste trek hadden we er al 4 in het kruisnet en met schepnetje haalde Edwin er 12 naar boven. Tweede trek kwamen 5 glasalen mee met het kruisnet en met schepnetje 11 stuks. Derde trek kwamen er 12 met het kruisnet mee naar boven en wist Edwin er 21 te vangen. Vierde trek  met het kruisnet 22 glasalen en 1 stekel kwamen mee naar boven en  met het schepnet wist Edwin er 45 te vangen. Ook de laatste trek kwamen er met het kruisnet 20 mee naar boven en met schepnet haalde Edwin er 73 naar boven. En eindelijk, daar wassie, JAWEL, een gekleurde aal, Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo duidelijk te zien was.   Op de eerste foto ligt hij in het midden ( even dubbel klikken ). Op de andere foto ligt hij linksbeneden in het cuvet. Natuurlijk heb ik even gekeken naar voorgaande jaren en alleen Halfweg wist vorig jaar ook om ongeveer dezelfde tijd 20 en 39 glasalen in het kruisnet te krijgen. De vangsten die wij met het schepnet doen worden apart vermeld. Die vallen eigenlijk buiten de kruisnet vangsten. Als ik de vangsten van vorig jaar zie, dan verwacht ik binnenkort de haringen. We zullen zien, maar eerst nog een vergelijk met de andere plekken om te zien wat er zoal gevangen is. Edwin heeft ook nog een filmpje op Facebook gezet ( Samen voor de aal ) Daar kun je hem zien zwemmen. Ook op de foto’s die hier bij staan zie hem liggen tussen 225 glasalen en een stekeltje.

Wordt vervolgd……

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: