apr 132018
 

Wij hadden de primeur afgelopen maandag, de eerste gemerkte glasaal. Losgelaten in een groep van 300 glasalen buiten de sluis op 29 maart. Toch bijna 14 dagen over gedaan om bij ons in het kruisnet te zwemmen. Kun je nagaan wat voor een reis zo’n glasaal achter de rug heeft. Kreeg net het bericht binnen dat ook Nauerna hun eerste gemerkte  glasaal gevangen heeft en er is 1 gekleurde driedoornige stekelbaars gevangen bij gemaal Halfweg. In ieder geval was het donderdag redelijk weer en ook de vangst viel niet tegen, alhoewel de eerste trek niet op leverde. De tweede trek daarentegen leverde 3 glasalen met schepnet op en in het kruisnet zat 1 stekel en 2 glasalen.  Derde trek kruisnet 1 glasaal en met schepnet  wist Paul er 9 te vangen. Vierde trek 2 glasalen in kruisnet met 17 stekels en met schepnet 10 glasalen. Ze beginnen nu toch al een beetje op paling te lijken, worden wat donkerder. Naarmate het donkerder wordt gaat ook de vangst omhoog, want de vijfde trek leverde 9 glasalen in het kruisnet en met schepnet 17 glasalen. Bij elkaar toch  14 glasalen en 18 stekels met kruisnet en 44 glasalen met schepnet.  Een mooi resultaat.

Wordt vervolgd……..

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: