apr 242018
 

Beetje fris dat we aankwamen, dun windje over het water en de blauwe reiger stond alweer bij het water en tot onze verbazing lag er een baars van zeker 25 cm op de kant. Waarschijnlijk had hij die net voordat wij kwamen gevangen want de baars leefde ook nog, dus weer gauw terug gezet in het water, waar hij weer gewoon weg zwom, had hier dus weinig van over gehouden. Eind goed, al goed, zullen maar zeggen. Alleen miste de reiger nu wel zijn avondeten. Het water zag er ook niet goed uit, vies en een hoop drijfvuil, waardoor het zicht toch wel beperkt was. Eerste trek kruisnet slechts 2 glasalen en met schepnet 10 glasalen. Tweede trek was ook niet veel beter, 2 glasalen in het kruisnet en met schepnet ook 10. Derde trek 14 met het kruisnet en 9 met schepnet. ( Dit is de eerste keer dat er meer werd gevangen met het kruisnet dan met schepnet). De vierde trek was weer een heel goede, 25 met het kruisnet en 83 met schepnet. Laatste vijfde trek kwamen er 23 met het kruisnet mee naar boven en met schepnet werden er 102 omhoog gehaald. Dit maakt de stand op 66 met kruisnet en 214 met schepnet. Dachten we ook nog dat wee gekleurd aal hadden, blijkt het een stukje vuil te zijn wat blauw oplichtte in de UV lamp, maar helaas, vals alarm, dus geen gekleurde aal vandaag. Als je nagaat dat vorig jaar de beste vangst 26 en 20 glasaal was met een totaal van 125 met het kruisnet en 506 met schepnet ( beste vangst 68 ) in de hele monitor periode, snap je wel dat wij blij zijn dat het nu veel beter gaat, we hebben er nu al 354 met kruisnet ( beste vangst 138 ) en met schepnet 1006 ( beste vangst  273 ). Alleen speciale vangsten hebben we nog niet binnen kunnen halen kunnen, op de vissenbloedzuiger na dan.

Wordt vervolgd…..

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: