apr 282018
 

Vanwege de jaarvergadering op 26 april hebben wij op vrijdag 27 april gemonitord, vandaar dat dit verslag wat later komt.

Afgelopen dinsdag 24 april zijn er 250 gemerkte glasalen losgelaten bij ons monitoringspunt en nu moeten wij kijken of wij ze nog in het net kunnen krijgen. Dit keer gaat het om de Geel-Geel Blauw  kleur. Dus gaan we kijken of we ze daadwerkelijk kunnen vangen. Zoals gezegd dus gemonitord op  de verjaardag van onze Koning ( Als U dit leest nog gefeliciteerd met uw verjaardag ).  Het weer was redelijk, wat fris, maar goed te doen en we hadden een kijker, n.l. Joop Waterman,  die wel eens wilde weten hoe dit monitoren in zijn werk ging. Viel gelukkig met zijn neus in de boter, leuke vangsten, glasaal,  een stekeltje en een gekleurde.  De eerste trek weten we zo langzamerhand wel, niets in het kruisnet en 2 glasaal met schepnet. Tweede trek kruisnet ook niets en met schepnet 10 stuks. Derde trek kruisnet zaten er 7 glasalen in en met schepnet werden er 6 gevangen.  Vierde trek was de beste, er zaten 7 glasalen, waarvan 1 gekleurde, 1 driedoornige stekelbaars in het kruisnet en met het schepnet werden er 20 gevangen. Vijfde trek kwamen nog 5 glasalen met het kruisnet naar boven en met schepnet werden er nog 22 gevangen, wat het totaal brengt op 18 glasaal met kruisnet en 60 met schepnet en dat is toch weer goed te noemen. En dus die ene Geel-geel-blauwe gekleurde die dus uitgezet is bij onze monitorplek en waarschijnlijk  nog geen zin had om het verderop te zoeken. Ook nog even gekeken hoe het op de andere monitorplekken gaat. Gemaal Nauerna begon heel voorzichtig met weinig tot niets en vorige week zomaar een vangst van 40 glasalen. Gemaal Overtoom wist er vorige week 80 te vangen, ( in de weken daarvoor slecht 10 totaal ).Gemaal Halfweg had vorige week een vangst van 17 en 20 glasalen, maar in de weken ervoor wisten ze ook hun glasaaltjes wel te vangen. Gemaal Kadoelen, totaalvangst stond op 4 tot afgelopen donderdag, toen wisten ze er 36 te vangen. Ook een mooie score. Voor de rest is er eigenlijk heel weinig glasaal gevangen. Maar we zitten pas halverwege, dus wie weet wat er nog komt.

  

Op de foto’s kun je zien hoe belangrijk de UV-Lamp is. Bij de  foto boven zwemt de gekleurde aal ook, maar is de foto genomen zonder de blauwe lamp. Op de andere foto’s met blauwe lamp.

Wordt vervolgd…..

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: