apr 162018
 

Bij het uitzetten van het parcours kwam de regen werkelijk met bakken uit de lucht, het was frisjes maar wel windstil.  Loten onder paraplu’s en op naar je stek om alles rustig klaar te zetten. Na ruim een uur het aanvangsignaal, gelukkig is het ondertussen droog geworden. Korven vliegen richting overzijde van de vaart, ballen plompen te water terwijl andere ervoor kiezen al het voer te cuppen. Een aantal jaar geleden werd er nauwelijks met de stok gevist in de Markervaart nu waren er diverse vissers die de feeder in het foedraal lieten. Vrijwel bij de eerste inzet werd zowel op de stok als op de feeder lekker vis gevangen. De vis was klein en op een dergelijk moment zijn stokvissers echt in het voordeel. Er waren slechts drie vissers die vandaag de stok in het foedraal lieten. Van hen zat Hendrik Delbrugge op de splitsing van smal naar breed, een ultieme topstek en hem lukt het als enige om met de feeder een mooi resultaat neer te zetten. De andere twee Bert Groot en Nico Schouws stevende recht op een afschrijver af. Vissers met zowel feeder als stok verloren vaak veel tijd door het wisselen en het vanaf start starten met de feeder. Het was snel duidelijk de podiumplekken gaan vandaag naar stok vissers. Op stek twee zag je Peter Krijgsman genieten vis na vis werd voorzichtig geland. Het laatste uur werd het helaas voor hem wat minder. Vanzelfsprekend bijna zat Cor Martens heerlijk te halen, vooral met een 4 meter stokkkie ving Cor veel vis met af een toe een mooie platte. Zijn buurman Michoiel Kraay deed vrijwel hetzelfde maar bij hem wilde de grootte niet komen. In het andere vak bijna in het midden van het parcours liet Ton van de Nieuwboer zijn klasse zien, ruim 75 mooie vissen wist Ton te landen. Toon Colonello was van zijn geloof gevallen en hanteerde ook de vaste stok met veel succes. Net als de eerste wedstrijd liet Al;fred van Wersch zien thuis te horen in de A-Klasse vis na vis werd gretig geland. Het was mooi te zien dat iedereen de vis vandaag wist te vinden, de meeset vissers wisten meer dan 50 stuks met gemak te halen. Na vier uur gaan de weegploegen van start. De algemene winnaar vandaag en winnaar van vak A werd Cor Martens met 15 kilo. In het andere vak ging de winst naar Ton van de Nieuwboer met 13 kilo. Mooie vangsten, steeds betere weersomstandigheden, gezelligheid en sportiviteit zijn kenmerken die deze morgen goed vergeven. Op naar de 3e wedstrijd een verplichte dobberwedstrijd.

A-Klasse        
1 Cor Martens 15.117 gram
2 Ton van de Nieuwboer 13.254 gram
3 Alfred van Wersch 9.730 gram

 

B-Klasse        
1 Peter Krijgsman 13.254 gram
2 Toon Colonello 11.264 gram
3 Gert Kraay 9.871 gram

Na twee wedstrijden begint het klassement zich langzaam te vormen. In de A-klasse gaat Ton van de Nieuwboer aan de leiding en in de B-Klasse Peter Krijgsman. De onderste in het klassement van de A-Klasse die beide wedstrijden meededen moeten snel  betere resultaten neer zetten te weten Juan Cabrera, Nico Schouws en Theo Breedijk. Zo niet dan vissen de mannen volgend jaar in de B-klasse. De beste promotiekansen zijn er voor Peter Krijgsman, gevolgd door Toon Colonello en Gert Kraay. Terwijl vorig jaar Bert Jansen en Andre van Pel volop strijd leverde voor een fel begeerd plekje in de A-Klasse maar de laatste wedstrijden het volledig kwijt waren, lijkt het ook nu zoeken voor beide heren om opnieuw een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. Maar het seizoen is nog lang, wie weet wat er allemaal nog gaat gebeuren.

Voor het verenigingskampioenschap is Peter Krijgsman de trotse leider, gevolgd door Ton van de Nieuwboer en Cor Martens.

     

Tussenstand  Verenigingskampioenschap      
             
1 Peter Krijgsman 3 Kl.pnt 24654 gram
2 Ton van de Nieuwboer 3 Kl.pnt 21204 gram
3 Cor Martens 3 Kl.pnt 17920 gram
4 Alfred van Wersch 6 Kl.pnt 12211 gram
5 Sjaak Veldt 7 Kl.pnt 13764 gram

                                 

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: