mei 312018
 

De derde wedstrijd van de zomeravondcompetitie werd gevist in het Noordhollandskanaal te Spijkerboor. Bij het uitzetten van het parcours was het klam en warm en zelfs wat benauwd. Loten en starten met opbouwen zodat we om kwart over zeven konden starten. Op kop zit Peter Krijgsman die al snel de vis weet te vinden, veelal klein maar met een leuk tempo. Jean Chagineu en Nico Schouws treffen het niet, ze zitten diverse malen vast aan de overzijde en verspelen dan weer een onderlijn. Even verder in het vak probeert Cor Martens afwisselend met de stok en de feeder zijn vis te vangen. Vanaf de overzijde weet Cor een tweetal super brasems te vangen, dit komt zijn gewicht zeker te goede. Harrij van Dessel bezet vandaag de staartstek, het is knap dat Harrij ondanks zijn ziekte en slecht nieuws toch present is vanavond. We wensen hem veel sterkte en hopen dat hem nog enige tijd gegund is. Naast Harrij zit Sjaak Veldt lekker te hakken, niet groot maar wel regelmatig. Hetzelfde geldt voor Dolf Rijs, hij slaat veel mis maar weet ook voldoende binnen te harken. Nico Out kent een moeizame start, na het missen van de wintercompetitie kan Nico zijn ritme (nog) niet vinden. Na een kwartier vissen worden we verrast met een ware wolkbreuk, het water komt werkelijk met bakken uit de lucht. Het zorgt wel voor de nodige verkoeling maar door het extreme buitje is alles wel zeiknat. Het blijft verder schrapen vanavond de vis kan blijkbaar ook niet goed tegen de hitte. Vang je een vis dan voel je de warmte van het water gelijk. Het is opvallend hoe weinig forse brasem vanavond wordt gevangen, het over grote deel van de vangst bestaat uit halfwas blieken. Na 2,5 uur klinkt het eindsignaal en gaan de wegploegen op pad. In vak A gaat de vakwinst opnieuw naar Peter Krijgsman met bijna 5 kilo, tweede eindigt Cor Martens met iets minder en de derde plaats gaat naar Jean Chagineu.  In het andere dag zit de dagwinnaar van vandaag Dolf Rijs met  ruim 6,5 kilo, op de voet gevolgd door Sjaak Veldt en Toon Colonello. Toon gaat de laatste weken steeds beter vissen en had nu de pech net op de scheiding van de vakken te zitten. In het A-vak was zijn vangst voldoende geweest voor de vak overwinning. Dan heb je sterk gevist en dat vanuit exact het midden van het parcours.

Uitslag vak A

  1. Peter Krijgsman            4.968 gram
  2.  Cor Martens                 4.617 gram
  3.  Jean Chagineu              3.912 gram

Uitslag vak B

  1. Dolf Rijs                     6.501 gram
  2.  Sjaak Veldt                  6.243 gram
  3.  Toon Colonello             5.474 gram

Na drie wedstrijden begint het klassement zich te vormen. Net als in 2017 gaat Peter krijgsman aan de leiding en heeft hij een uitstekende start om zijn titel te prolongeren. Keurig tweede staat Dolf Rijs en op plek 3 staat Cor Martens die de laatste anderhalf jaar vrijwel onverslaanbaar is.

 

Tussenstand na drie wedstrijden, minus slechtste resultaat

 

1 Peter Krijgsman 2 Kl.pnt 17918 gram
2 Dolf Rijs 2 Kl.pnt 11782 gram
3 Cor Martens 3 Kl.pnt 16174 gram
4 Sjaak Veldt 4 Kl.pnt 14693 gram
5 Jean Chaigneau 4 Kl.pnt 13665 gram

 

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: