mei 012018
 

Het was vies, nat, koud en een hoop wind en ook de vangsten vielen wat tegen, maar als ik het vergelijk met dezelfde tijd vorig jaar, mogen we zeker niet klagen. Ik zal vertellen wat we gevangen hebben. Eerste trek natuurlijk niets en met schepnet 5. Tweede trek kruisnet 3 glasaal, 1 stekeltje en met schepnet 8 glasaal. Derde trek 1 glasaal met kruisnet en 11 met schepnet. Vierde trek kruisnet 1 glasaal en met schepnet ook 11 glasaal. Vijfde trek 2 glasalen met schepnet en 17 glasalen met schepnet, komt uit op 7 glasalen met kruisnet en 52 glasalen met schepnet. Vorig jaar hadden we 3 glasalen met kruisnet en 10 glasaaltjes met schepnet. Gemaal Nauerna heeft het vorige week ook niet slecht gedaan, die wisten vorige week donderdag 70 glasalen te vangen, zeker niet slecht. Gemaal Overtoom wist in die week 80 glasalen te vangen. Gemaal de Waker wist er 36 te vangen. Dat was weer de hele vangst van vorige week. Het zijn allemaal uitschieters, maar de verwachting is dat er nog wel wat komt, laten we het hopen, eind van de week gaan de temperaturen weer wat omhoog en misschien komt dat de vangst weer ten goede, want we zitten zuinig in de soorten, vorig jaar hadden we de hele golf haring al gehad en die moet nu nog komen, hoop ik en ook de zeenaalden hebben we nog niet gezien. Ook de gekleurde glasaal hebben we gisteravond niet gezien. We wachten maar weer af. 

Wordt vervolgd……..

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: