mei 042018
 

Eindelijk een beetje knap weer, het was zeer goed te doen aan de waterkant en ook over de vangsten mogen we niet klagen, doen we ook niet. Eerste trek kwamen er al 6 glasalen mee naar boven, 1 knappe  baars ( cm of 15 )  en een driedoornige stekelbaars en met schepnet werden 10 glasalen gevangen. Tweede trek 16 glasalen met kruisnet, 1 stekel en met schepnet werden 24 glasalen gevangen. Derde trek ook 16 glasalen en met schepnet 50 glasalen. Vierde trek 33 glasalen in het kruisnet, 2 stekeltjes en met schepnet werden 101 glasalen gevangen.  Vijfde trek werden 26 glasalen en een paling van over de 40 cm en met schepnet werden nog eens 95 glasalen gevangen. Dit brengt het totaal op 107 glasaal met kruisnet en 280 met schepnet. Wat betreft de vangsten met kruisnet was dit nog niet eens de beste, 20 april hadden we met kruisnet 138 glasalen. Met schepnet was dit weer wel de beste vangst, ook op 20 april hadden we er 273.  Ook Gemaal Overtoom doet het goed, die wist 3 mei 140 glasalen te vangen. We wisten met het schepnet ook nog een libellenlarve te vangen. Wordt nog even gekeken welk e soort dit was. Net op het moment dat ik dit verslag maak, komt er antwoord op de vraag.  

Letterlijk overgenomen: Het is een larve van een Haft, ook wel eendagsvlieg genoemd,  Om er een verdere naamsoort aan te plakken, moet je ze waarschijnlijk met een binoculair bekijken, een specialist zijn.  Anderen noemen het voer!

Dat noem ik nou een antwoord, we weten in ieder geval wat het is. Las gisteravond nog een leuk berichtje, monitorploeg uit Westland had hun record verbeterd, wisten donderdagavond de teller op 10 glasaal  te zetten. Gefeliciteerd , jongens.

Wordt vervolgd……………

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: