mei 082018
 

Het wordt een beetje eentonig, behalve het weer dan, dat was zeer goed te noemen, dat we begonnen om kwart voor tien was het nog 20 gr.. We stonden in overhempie te monitoren. De dikke jas kon even thuisblijven. We hadden trouwens voor de tweede keer een bezoeker, Gerrit van Weert, die wilde wel eens met eigen ogen zien, hoe het eigenlijk ging, had wel verhalen gehoord, maar wist niet hoe het werkte, hij bracht in ieder geval mooi weer mee en hij kwam niet voor niets, ook wel belangrijk.  De vangst, eerste trek 13 glasaal in het kruisnet 20 glasalen met schepnet.  Voor de eerste trek is een super te noemen. Tweede trek kruisnet 10 glasalen en met schepnet 37 glasalen. Derde trek 5 glasalen met kruisnet en 46 met schepnet. Vierde trek 11 glasalen met kruisnet en 35 glasalen met schepnet.  Vijfde trek kwamen er 15 glasalen met het kruisnet mee naar boven en met schepnet werden er 47 gevangen. En dat brengt het totaal weer op 54 met kruisnet en 195 met schepnet.  Met  eentonig bedoel ik dat er geen enkel ander soort vis is, die zich wil laten zien, het wachten is nog steeds op de haring en ook zeenaalden, die we toch elk jaar tegen kwamen, hebben we nog niet gezien. We klagen niet, hoor, want de vangst van de glasalen is stukken beter dan voorgaande jaren. Maar ja, wat niet is, kan nog komen.

Wordt vervolgd…………  

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: