mei 122018
 

Het was nog steeds warm dat we aan het monitoren waren  en vanwege Hemelvaart werd ook deze keer een dag later gemonitord. Het werd wat de vangst betreft toch wat minder, maar of het helemaal over is weet ik ( nog ) niet. Volgens de grafieken van voorgaande jaren zou het inderdaad wat minder worden. In ieder geval met de eerste trek kwamen 2 glasalen en een stekeltje mee naar boven en met schepnet werden er 5 glasaal gevangen. Tweede trek wisten we 4 glasalen met kruisnet omhoog te halen en met schepnet werden er 14 gevangen. Derde trek 3 glasalen en 1 stekel met kruisnet en 26 met schepnet. Vierde trek kwamen 6 glasalen en 1 stekeltje met kruisnet mee naar boven en met schepnet werden er 20 glasalen gevangen. Vijfde trek 11 glasalen 1 stekel met kruisnet en 18 glasalen met schepnet. Dat brengt de vangst voor deze dag op 26 met kruisnet en 83 met schepnet.  Dat is natuurlijk nog wel een heel goede vangst te noemen, want in 2016 wisten we slechts 35 glasalen te vangen. Ook weer volgens de grafieken zou dus ongeveer deze tijd de verwachte haring los moeten komen. Het is toch wel vreemd, het is net of de vis een kalender in hun kop hebben, die verteld dat het tijd is om het binnenwater in te trekken. Ook daar zijn weer allerlei theorieën op losgelaten. Stand van de zon, temperatuur, stroming, e.d. Maar we gaan het zeker beleven. Op andere plekken wordt nog wel een enkele zwartbek grondel gevangen, maar wij hebben er nog geen een gezien.

Wordt vervolgd………

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: