mei 152018
 

Deze keer ook warm en konden we weer zonder dikke jas monitoren. We kregen ook nog visite van Edo Goverse, die een kijkje kwam nemen bij ons. Helaas werd er niet zo heel veel gevangen ( we zijn verwend ) maar elke vis is er 1. Eerste trek 1 glasaal in het kruisnet met 1 stekeltje en met schepnet werden er 3 gevangen. Tweede trek 2 glasaaltjes en 2 stekeltjes met kruisnet en 8 glasaal met schepnet. Derde trek 2 glasaal  en met schepnet 9 glasalen gevangen, Edwin zag een schooltje driedoornige zwemmen, schepnet er door heen en ja, hoor, 7 stekeltjes in het schepnet. Vierde trek 4 glasaal met kruisnet en met schepnet werden 11  glasalen gevangen. Vijfde trek 5 glasaaltjes met kruisnet, 1 stekel en met schepnet werden 17 glasalen omhoog gehaald. Ik liep natuurlijk al een tijdje te miepen dat geen andere vissen vingen, nou, we hadden ( voor ons ) een vreemde,  1 tiendoornig stekelbaarsje liet zich even zien. Dit visje is de eerste keer dat wij die wisten te vangen. Ik weet dat er op ander plekken heel normaal is dat ze die tegen komen en natuurlijk had ik ze ook wel eens gezien, maar op deze plek toch wel bijzonder. Bij gemaal Overtoom wisten ze in het begin geen enkel aaltje te vangen, maar de laatste 14 dagen gaat dat heel goed. Gisteravond een vangst van bijna 140 aaltjes, heel goed. Ook bij gemaal Halfweg begint het een beetje te lopen, niet gigantisch, maar toch redelijk. Ook worden er gigantische vangsten gedaan met de collectoren. Op 7 mei werden er bij gemaal Halfweg een topvangst te scoren met 16,5 kg glasaal uit de collector te halen, omgerekend 60.000 ( zestigduizend ) aaltjes. Ook no een leuk filmpje waarin pulletjes de collector gebruiken als ‘’obstacle-run’’ gebruiken. Kijk even op :  https://youtu.be/JK8YJzuCCaU    

Wordt vervolgd………..

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: