mei 182018
 

Het was weer een stuk kouder en de verwachting lag ook niet zo hoog, weinig reuring in het water en de dikke jas maar weer aan. Maar ondanks dit doemdenken was de vangst toch weer boeven verwachting. Eerste trek zuinig zoals gewoonlijk, slechts 2 glasaal in het kruisnet en 2 met schepnet. Tweede trek iets meer, 9 glasaal met kruisnet en 4 met schepnet. Derde trek 6 glasaal met kruisnet en 9  met schepnet. Vierde trek kruisnet kwamen er wel 20 glasalen mee naar boven ( dat was even schrikken ) en met schepnet wisten ze 17 glasalen naar boven te krijgen. Ook de vijfde trek was geweldig, er kwamen  27 glasalen met het kruisnet mee naar boven, een topper en met schepnet nog eens 17 glasalen. Dit is de eerste keer in de historie dat we meer glasalen met het kruisnet vangen dan met het schepnet. Dat brengt het totaal op 64 met kruisnet en 49 met schepnet en dat is toch weer niet slecht. Overal wordt nog steeds glasaal gevangen met als uitschieter Gemaal Overtoom die afgelopen maandag 138 glasaal wist te vangen. Aankomend weekend is Pinksteren en dan wordt er niet maandag, maar dinsdag gemonitord. Dan weet ik ook wat te vertellen over de glasaalcollector die bij ons draait. Ik heb de mogelijkheid om even met de mannen die de collectoren legen, mee te lopen, dus….

Wordt vervolgd………..

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: