mei 142018
 

Onder goede omstandigheden s’morgens het parcours uitgezet gebruik makend van de stekken die vorige week waren gemaakt door vissers bij de koppelwedstrijd van de Vrije Visser. Net klaar met uitzetten arriveert de groep vanaf het verzamelpunt langs de A9 tegenover het daar aanwezige Shell-station. Loten en starten met opbouwen, een dik uur, alle tijd, even een bakkie en bijkletsen. Dan volgt het startsignaal korven vliegen richting overzijde, ballen plonzen en andere kiezen ervoor het voer secuur te cuppen op hun stek. Snel staan de eerste toppen krom, knalt het elastiek uit de top over het hele parcours snel vis. Er staat een pracht stroompje dit lijkt een mooie dag te worden, bij menig visser ligt het tweede net grijpklaar. Afgelopen vrijdag was er door Juan Cabrera en Nico Schouws getraind, overzijde toen geen vis te vangen, stok super. Nico dik 17 kilo, hier tekende hij voor vandaag en Juan ruim 15 kilo, hij wilde graag meer vandaag. Afwachten of de wens van de mannen uitkomt. Waar het drie kwartier een pracht stroompje in het kanaal stond, valt het geheel weg. Plots staat het kanaal stil, beten verdwijnen, alles moet nu uit de kast om de toch aanwezige vis opnieuw tot azen te verleiden. Wie daar geen enkele moeite voor heeft is op de kop Hendrik Moolevliet brasem na brasem wordt keurig geland. Op stek 2 vist Nico Out zijn eerste wedstrijd en dat was nog wennen. Op kop in de A-Klasse weet Nico Schouws met vlagen een aantal brasems te vangen. Waar Nico stopte met knippen ging Hendrik wel door, dit ondanks de komst van baars, een mooi leermoment voor de toekomst. Gelukkig konden we Bert Groot vandaag weer verwelkomen. Hoewel Bert’s vangst tegen viel was hij blij er weer bij te zijn. De laatste weken uitstekend vissende Alfred van Wersch moest vandaag midden in het parcours plaats nemen, dat blijkt andere koek. Wat Alfred ook deed zijn vis bleef klein. Op de staart van het A-vak zat Juan Cabrera, na drie wedstrijden in het midden zijn kans op een mooi resultaat. Met zijn loei strakke nieuwe Maver haalde Juan alles uit de kast, maar de platte kon hij niet vinden. Op de staartstek zat Raymond van de Meer na flink wat jaren visrust  krijgt hij de smaak weer te pakken, de resultaten zullen zeker gaan toenemen nu het visvirus werd heeft toegeslagen. Naast Juan weet Sjaak Veldt secuur vissend behoorlijk wat vis te landen, dat kan weleens een mooi resultaat worden. Het verwachte onweer blijft uit, zelfs de regen blijft weg, qua weer super, maar de vangst was voor veel vissers jammer genoeg matig. Ons oudste lid Harrij van Dessel had niet de conditie zelf te vissen maar ging bij veel vissers langs om hen even aan te moedigen. Klasse Harrij.  Na vier uur gaan de weegploegen op pad. In vak A gaat de vak- en dagwinst naar Hendrik Moolevliet die zijn kopplaats verzilverd met het mooie gewicht van ruim 18 kilo. Tweede eindigt Nico Schouws met iets meer dan de helft en de derde plaats ging naar Peter Krijgsman. In het B-vak ging de vakwinst naar Sjaak Veldt met 8 kilo, tweede eindigt Cor Martens en de derde plaats was voor Dolf Rijs. Wat kan vissen toch per dag verschillen, waar vrijdag dikke kilo brasems met de stok volop te vangen waren, was het nu werkelijk zeuren. Vandaag moest je alles uit de kast halen om nog een leuk vrachtje vis te vangen. En soms al haalde je alles uit de kast kreeg je de vis nog niet aan de praat.

Na afloop waren er cadeaubonnen van Van Someren voor de vakwinnaars en voor de een na laatste van elk vak zakken Geers Clubmen Voorn voer. Met dank aan Geert Pakvis voor de sponsoring. We kijken terug op een gezellige, sportieve en qua weer prima visochtend met helaas iets tegenvallende vangsten.

 

A-Vak          
           
1 Hendrik Moolevliet 18.037 gram vak A
2 Nico Schouws 10.621 gram vak A
3 Peter Krijgsman 5.852 gram vak A
4 Hendrik Delbrugge 3.074 gram Vak A
5 Michiel Kraay 2.390 gram Vak A
6 Bert Groot 1.225 gram Vak A
7 Alfred van Wersch 740 gram vak A
8 Nico Out 658 gram Vak A
9 Andre van Pel 0 gram Vak A
           
B-Vak          
           
1 Sjaak Veldt 8.068 gram Vak B
2 Cor Martens 4.127 gram Vak B
3 Dolf Rijs 3.729 gram Vak B
4 Theo Breedijk 3.021 gram Vak B
5 Toon Colonello 2.490 gram Vak B
6 Ton van de Nieuwboer 2.424 gram Vak B
7 Raymond vd Meer 1.504 gram Vak B
8 Bert Jansen 1.280 gram Vak B
9 Juan Cabrera 967 gram vak B

Tussenstand na 4 wedstrijden A- en B-Klasse.

Na vier wedstrijden begint het klassement zich langzaam te vormen. In de A-klasse gaat Cor Martens aan de leiding met slechts 7 punten op de voet gevolgd door Ton van de Nieuwboer met 8 punten. De derde plaats wordt gedeeld door Alfred van Wersch, Sjaak Veldt en Nico Schouws met 10 punten. In de degradatiezone staan Bert Groot, Juan Cabrera en het degradatie spook dreigt ook voor Michiel Kraay en Theo Breedijk. Waar mensen degraderen gaan andere juist promoveren. Aan de leiding in de B-klasse gaat Peter Krijgsman met slechts 5 punten gevolgd door Dolf Rijs met 9 en Toon Colonello met 10 punten. Toon zou daarmee gelijk na zijn degradtie weer promoveren en laat daarmee zien thuis te horen in de A. Maar het seizoen is nog lang, er kan nog veel veranderen.

Tussenstand na 4 wedstrijden verenigingskampioenschap

Net als in 2017 gaat Cor Martens opnieuw een gooi doen om voor de tweede jaar opvolgend verenigingskampioen te worden. Met slechts 5 punten voert Cor het klassement aan. Keurig tweede staat Peter Krijgsman met 6 punten. De derde plaats wordt gedeeld door Dolf Rijs en Ton van de Nieuwboer met 8 punten. De verschillen zijn klein, er kan nog veel gebeuren.

Komende woensdagavond start de Zomeravondcompetitie van onze vereniging Hsv Kennemerland. Zin om mee te doen meer info hsvkennemerland@hotmail.com

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: