jun 262018
 

De alweer zesde en een na laatste wedstrijd van de zomeravond competitie wed gevist in de Ringvaart van de Haarlemmermeer te Zwanenburg. Loten en dan hopen dat je bij de tonnetjes kom te zitten. Deze keer zijn de gelukkigen Jean Chagineu en Cor Martens twee vissers die beide zijn terug te vinden in de kop van het klassement De buitennummers gaan dit keer naar Gert Kraay die de kop pakt en Nico Out gaat het proberen. Er zijn nog wat perikelen met een buurt bewoner die een nummer heeft weggehaald en daarvoor in de plaats een bordje verboden te vissen heeft geplaatst. Er valt met de man en later ook nog zijn vrouw nauwelijks te communiceren, zijn honden worden gek van vissers zeggen beide. Gaan we toch vis komt hij met een shovel. Leek ons verstandiger even te gaan schuiven, gelukkig bleek dat mogelijk. Want de honden zouden gek van ons worden, de man was het al. Wat wij vissers al niet veroorzaken. Besloten om gezien de consternatie een kwartiertje later te starten. Direct na het start signaal krommen de eerste hengels, dat lijkt veel te beloven maar voor een groot deel van ons waren het ook gelijk de eerste en laatste beten. Ondertussen leek het achter ons wel het circuit. De vouwen werden bij wijze van spreken uit je broek gereden. We zaten wel dicht bij Zandvoort maar toch niet op het circuit al leek het daar af en toe wel op. Dan nog dalende vliegtuigen over je kop, geen plek om voor je rust te gaan vissen. Wie geen erg in dit alles had was Jean, zijn top kreeg niet eens de kans stil te staan. Ingooien en hoppa daar hing er al weer eentje aan. Dat zou wel eens een mooi resultaat kunnen opleveren. Zijn buurman Cor Martens deed vrijwel hetzelfde maar moest het met veel minder beten doen, al was het nog veel meer dan menig visser. Links van Jean wist Dolf Rijs een graantje mee te pikken maar bij veel vissers was het erg rustig. Op staart kon Nico Out geen potten breken. Een goed advies voor Nico vis komende winter weer met ons mee, dan ben je veel scherper. Op kop wisselde Gert Kraay stok en feeder af, maar het mocht helaas voor hem vandaag niet lukken. Na 2,5 uur klonk het eindsignaal voor een aantal echt als een verlossing, ze lekken er zelfs van wakker te schrikken. Dan gaan de weegploegen op pad. In vak A wordt Jean als laatste gewogen, tot dan is Dolf de hoogste met ruim 5, 5 kilo. Het was wel zeker dat Jean dat ruim ging passeren. Er geldt echter een limiet van 20 kilo per net en er lag maar één net. Wegen en de schaal slaat uit naar 22,5 kilo welk reglementair wordt afgerond naar 20 kilo. Ruim genoeg om vandaag de wedstrijd met overmacht te winnen. In het ander vak gaat de winst naar Cor Martens zijn buurman met bijna 6 kilo.

 

Uitslag zesde wedstrijd zomeravond competitie

 

                Vak A                                   

                                                              

1             Jean      Chaigneau          20.000   gram

2             Dolf       Rijs                        5.591     gram

3             Nico       Schouws              4.036     gram

4             Toon     Colonello             3.533     gram

5             Sjaak     Veldt                      2.357     gram

6             Bert       Jansen                    2.195   gram    

7             Gert      Kraay                       1.144     gram

                                                              

                Vak B                                   

                                                              

1             Cor         Martens              5.833     gram

2             Peter    Krijgsman            3.216     gram

3             Michiel     Kraay               2.952     gram

4             Willem van         Tol          787         gram

5             Nico       Out                        485         gram

6             Harrij van            Dessel    355         gram

 

Door zijn klinkende overwinning voegt Jean zich in een rijtje van vier die gaan uitmaken wie zich de nieuwe zomeravond kampioen 2018 mag noemen. Is het Peter Krijgsman die zijn titel gaat prolongeren of wordt het Jean Chagineu die elk jaar stijgt in het klassement. Maar vlak ook Dolf Rijs niet uit die ondanks dat hij een wedstrijd heeft gemist zeer goede kansen heeft op de titel. Of wordt het opnieuw meervoudig zomeravondkampioen Cor Martens die de titel gaat opeisen. Dit beloofd komende woensdag het spannendste slot in jaren. De laatste wedstrijd gaat plaats vinden in Noordhollandskanaal te Akersloot. Na woensdag weten we wie zich kampioen mag noemen en wie van de vier naast de prijzen grijpt. De overige deelnemers komen in het eindklassement niet voor maar kunnen zich richten op een dag overwinning.

 

Tussenstand zomeravond na zes wedstrijden, minus twee afschrijvers.

 

1             Cor         Martens              5             Kl.pnt    33846    gram

2             Dolf       Rijs                       5            Kl.pnt    27173    gram

3             Jean      Chaigneau          6             Kl.pnt    41965    gram

4             Peter    Krijgsman            6             Kl.pnt    30319    gram

5             Nico       Schouws              9             Kl.pnt    29585    gram

6             Willem van         Tol          10           Kl.pnt    22631    gram

7             Gert      Kraay                     12           Kl.pnt    24391    gram

8             Sjaak     Veldt                     13           Kl.pnt    26821    gram

9             Toon     Colonello              13           Kl.pnt    24186    gram

10           Michiel    Kraay                  14           Kl.pnt    11443    gram

11           Nico       Out                         18           Kl.pnt    5596      gram

12           Harrij van   Dessel             20           Kl.pnt    5617      gram

13           Bert       Jansen                    36           Kl.pnt    2195      gram

 

Meer lezen over wedstrijden Hsv Kennemerland of mooie beschrijvingen wedstrijdwateren in Noordholland wordt lid van de Facbookgroep Visssen en vangen in Nh,  https://www.facebook.com/groups/325914490932483/

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: