jun 122018
 

Het was wat minder warm, maar toch redelijke temperatuur om buiten te zijn en ook de vangsten gaan maar door, weliswaar in iets mindere mate, maar we hadden er weer genoeg na het dipje van vorige week. In ieder geval stroomde het wee een beetje en dat komt de vangsten toch ten goede. Eerste trek leverde dus gewoon weer niets op. Tweede trek kwamen de eerste 7 glasalen weer mee naar boven en met schepnet wisten ze 19 glasalen te vangen. Derde trek 9 glasalen  en 2 botjes (onze eerste postzegeltjes ) in het kruisnet en met schepnet werden 29 glasalen gevangen. Vierde trek kwamen nog 12 glasalen en 2 stekeltjes met het kruisnet mee naar boven en met schepnet werden 39 glasalen gevangen. Vijfde trek 11 glasalen en 1 stekel en met schepnet 17 glasalen. Dat is toch weer een leuk aantal, 39 glasaal, 4 stekeltjes en 2 botjes met kruisnet, 112 glasaal met schepnet. Op de andere plekken zijn ze overgestapt op andere soorten. Oranjesluis zit op de karperachtigen, bijna 400 vorige week en op baars en snoekbaars. Kadoelen over de 400 baars(jes). De Waker bijna 200 baars(jes). We moeten die kant maar een keer op om te baarsvissen. De baarswedstrijden zijn over het algemeen zeer zuinig. Maar dat is wat anders. Wat het ook heel goed doet zijn de snoekbaarsjes. Wij van Aagtendijk zitten eigenlijk alleen op de glasaal en stekeltjes, maar we vangen er wel een  berg. Nog 5 keer te gaan om 22.35 en dan is het weer afgelopen en kan de stand opgemaakt worden.

Wordt vervolgd………….

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: