jun 252018
 

Zondag 24 juni was er weer de mogelijkheid om van 11.00 tot 16.00 uur aan verschillende sporten mee te doen en/of te proberen of je het leuk vind. Je kon boogschieten, dansen, wielrennen, Judo en nog veel meer.  Zo was ook Hengelsportvereniging Kennemerland aanwezig om de kinderen te laten vissen en uitleg te geven hoe en wat te doen om een vis te vangen en op de kant te krijgen. De vrijwilligers Puck Verhart, Paul Bel, Joop Joosten, Henk en Deborah v.d. Kamp en Jack Valk deden hun best om de kinderen uitleg te geven en het was best wel druk. Er waren 10 hengels ter beschikking en die waren al die uren in gebruik. Het was ook gezellig en gelukkig hadden we het weer mee en dat scheelt toch wel een hoop. Er zijn verschillende soorten vis gevangen, waaronder brasem, voorn en baars. Wel is er wat minder vis gevangen dan vorig jaar, maar was de vis beduidend groter dan voorgaande jaren, toen werd eigenlijk alleen met maden gevist, nu kon er ook een worm aan de haak gedaan worden en dat resulteerde dus in grotere vis. Vorig jaar was de grootste vis bijna 20 cm, nu was de grootste een brasem van 58 cm die gevangen werd door Noa, die eigenlijk vanaf het begin al een goede plek had, die niet afgestaan werd. Noa pakte hiermee de beker voor de eerste prijs. Op de tweede plek eindige Loek Ruijgrok die ook een brasem wist te vangen, maar een iets kleinere, eentje van 51 cm, die hem de tweede plek opleverde. Derde plek was voor Silje van Riemsdijk die vorig jaar ook al een prijs won met een voorn van 17,5 cm, maar deze voorn was een stuk groter n.l.  26 cm en dat bracht haar op de derde plek. Er was zelfs een oma die een brasem wist te vangen van 54 cm, maar omdat oma deze brasem had gevangen telde hij niet, het gaat natuurlijk om de jeugd. Wat ook een vreemde vangst was, een tennisbal die aan de haak vast zat en op het droge gehaald werd. In ieder geval gaan we volgend voorjaar van 2019 weer een jeugdcursus organiseren, er waren al wat vragen hierover, dit jaar is het helaas niet gelukt door omstandigheden, dus hou de website in de gaten. Alle vrijwilligers natuurlijk hartelijk dank voor hun inzet. Kijk ook naar de foto’s in de GALERIJ. Deze foto’s zijn allemaal verkleind i.v.m. ruimte, mocht het zo zijn dat je een foto leuk vind en de originele wilt hebben, kan dat altijd. Even een mailtje naar  jack.valk@casema.nl  . Zeg welke je mooi vind, geef je email even door, dan stuur ik je de originele foto.

  

Sorry, the comment form is closed at this time.