jul 102018
 

Gevist onder prima omstandigheden. A-klasse lijkt beslist Ton van de Nieuwboer 2 wedstrijden voor einde theoretisch kampioen. Een pracht stukje kanaal, gras net gemaaid, opkomend zonnetje het decor voor de achtste wedstrijd van de zomercompetitie van hsv Kennemerland. Loten en dik uur de tijd om alles klaar te zetten, bakkie wat bijkletsen en dan volgt het  startsignaal. Ballen plonzen, er wordt gecupt. Korven gieren richting overzijde. Vrijwel direct krommen verschillende hengels en worden de eerste vissen geland. Zou het eindelijk een top zondag worden was nu de vraag. Maar het eerste half uur was het bij de meeste vissers dikke pret en daarna werd het snel minder bij de meeste. Wie daar geen last van had was Hendrik Moolevliet de eerste tweeënhalf uur was het slag over slag vooral halfslag maar volop vis. Op staart deed Mandy Schouws haar uiterste best om de brasems te lokken. Aan het kantje lukte het haar volop vis te vangen, maar voor de winst was grotere vis noodzakelijk. Professioneel schakelde zij naar de lange stok maar zonder succes. Vrijwel in het midden van het parcours schakelde Hendrik Delbrugge na ruim 2 uur vissen over op de vaste stok. Na even zoeken vond hij de brasem en met een mooi tempo begon hij aan een inhaalslag. In vak A was het opnieuw Ton van de Nieuwboer die uitstekend presteerde. Secuur vissend met de vaste stok, had Ton een heel mooi tempo. Naarmate de wedstrijd vorderde werden zijn vissen steeds een slag groter. Vandaag was het een must om te vissen met de vaste stok wilde je een top drie notering binnen halen. De vissers welk enkel de feeder hadden ingezet moesten alles in het werk stellen om beet te krijgen, laat staan ook de vis te vangen. Op kop zat Nico Out die ondanks hulp van bankrunner Bert Groot vandaag geen potten kon breken. Veel beter verging het Toon Colonello die vandaag een beste stap kon zetten naar promotie naar de A-klasse. Waar bij de een de vis juist op gang kwam door het veelvuldig brengen van pieren, vond de ander dat zijn beten juist verminderde na het brengen. Zo kan het verschillen, wel werd de meeste vis gevangen met pieren aan de haak. Na vier uur klonk het eindsignaal en gingen de weegploegen op pad. In vak A gaat de vakwinst naar Ton van de Nieuwboer, gevolgd door Sjaak Veldt en Toon Colonello. Het B-vak werd met overmacht gewonnen door Hendrik Moolevliet. Na tweeënhalf uur plaatste Hendrik zijn tweede net echter de stroom nam toe en de beet af zodat het achteraf niet nodig was. Keurig tweede werd Cor Martens en de derde plaats ging naar Hendrik Delbrugge. Schakelt Hendrik eerder over naar zijn vaste stok had er zeker veel meer in gezeten. Dat zijn keuzes en achteraf is het allemaal erg makkelijk.

Vak A

1 Ton van de  Nieuwboer  12.372 gram

2 Sjaak Veldt                         9.175 gram

3 Toon Colonello                  7.780 gram

B-Klasse

1 Hendrik  Moolevliet         15.417 gram

2 Cor  Martens                     11.321 gram

3 Hendrik Delbrugge          10.850 gram

Na acht wedstrijden kan je wel zeggen dat het klassement is gevormd. In de A-klasse gaat Ton van de Nieuwboer riant aan de leiding, gevolgd door Cor Martens en Hendrik Delbrugge. Theoretisch is Ton kampioen van de A-Klasse zijn 13 punten kan enkel door Cor worden behaald met twee eerste plaatsen en veel gewicht. De degradanten staan zo goed als zeker vast. Alleen een wonder kan Bert groot, Theo Breedijk en Alfred van Wersch behoeden van degradatie naar de B-klasse. In de B-Klasse is Peter Krijgsman zo goed als zeker de nieuwe kampioen al kunnen Toon Colonello of Hendrik Moolevliet de titel ook nog grijpen. Deze drie vissers zijn zo goed als zeker ook de drie die gaan promoveren naar de A-Klasse.

Tussenstand A-Klasse

1 Ton van de  Nieuwboer    13 Kl.punt 66385 gram

2 Cor  Martens                     20 Kl.punt 50732 gram

3 Hendrik Delbrugge          23 Kl.punt 52379 gram

Tussenstand B-Klasse

1 Peter Krijgsman               16 Kl.pnt 70492 gram

2 Toon Colonello                 23 Kl.pnt 31457 gram

3 Hendrik  Moolevliet       35 Kl.pnt 49831 gram

Voor het verenigingskampioenschap zijn op dit moment de beste papieren voor Ton van de Nieuwboer. Verrassend want tot wedstrijd zeven leek het erop dat Peter Krijgsman onbedreigd het kampioenschap zou binnen hengelen.

Tussenstand verenigingskampioenschap

1 Ton van de  Nieuwboer               6 Kl.pnt 55436 gram

2 Cor  Martens                                 9 Kl.pnt 43268 gram

3 Peter Krijgsman                         10 Kl.pnt 58378 gram

Sorry, the comment form is closed at this time.