jul 272018
 

Mocht iemand dode vis zien drijven of zien dat de vis het heel erg moeilijk heeft doordat ze aan de oppervlakte naar adem happen, dan kun je drie dingen doen. Ten eerste: afgeven op alles en iedereen ( niet de juiste manier ). Ten tweede: De dieren ambulance bellen en vragen of ze willen gaan kijken, geef dan wel op om welk water het gaat. ( goede manier ) of je belt zelf de betreffende hengelsportvereniging en vraagt of ze willen gaan kijken. ( ook een goede manier ).Die zorgt er dan weer voor dat de dierenambulance komt om de boel te ruimen, dat mag de vereniging niet doen, dat moet op een verantwoorde manier gebeuren.

Maar………… ga niet afgeven op Sportvisserij of de vereniging, dat zijn ook allemaal vrijwilligers en moeten ook werken voor de kost en hebben ook geen tijd om elke dag langs het water te lopen om te kijken of alles goed gaat, die hebben het weer ook niet in de hand, dus vragen wij iedereen die met de hond loopt of een wandelingetje maakt om op te letten. Doorspoelen is ook geen optie, het water staat nu zo laag dat het enige wat je door sloten en vaarten  stuurt is modder en dat is helemaal niet de bedoeling. Dan wordt het alleen maar van kwaad tot erger.

Dank voor uw oplettendheid, namens HSV Kennemerland,

 Jack Valk,   lid Water en Visstandbeheer

Sorry, the comment form is closed at this time.