okt 112018
 

De tweede najaarswedstrijd werd gevist in het Noordhollandskanaal te Schoorldam op zondag 7 oktober 2018. Het water lag er prachtig bij, het parcours stond er kon geloot worden. Topfavoriet vandaag Theo Breedijk en Ton Moolevliet maar ook Juan Cabrera en Hendrik Delbrugge hadden mogelijk nog een klein kansje. Afgaand op de openingswedstrijden heb je 2 of maximaal 3 punten nodig om deze wedstrijd te winnen. De loting is Theo Breedijk gunstig gestemd met twee nummers van staart, Tom treft het minder en zit exact in het midden van het parcours. Na een ruim uur klinkt het aanvangsignaal. Tom Moolevliet was zijn schepnet vergeten gelukkig kan Andre van Pel hem uit de nood helpen, klasse. De eerste vissen liggen al gelijk na de start  in het netje en er volgen er veel vandaag. Net als bij de eerste wedstrijd laat de vis zich van zijn beste kant zien. Op kop gaat Jeroen Storck rustig van start hetzelfde geldt voor zijn buurman Toon Colonello. Wie wel gelijk de vis er lekker op heeft is Andre van Pel. Visje na visje wordt rustig geland, gestaag vangt hij lekker door. In vak B weet Sjaak Veldt als een van de weinigen brasem te vangen met de feeder vanaf de overzijde. In het B vak zit Daan van der Venne op het staartnummer, met een kort stokje beproeft Daan vandaag zijn geluk. Met behulp van zijn zoon tracht Harrij zijn best te doen, met al zijn lichamelijke ongemak een hele opgaaf. Mooi om te zien hoe Harrij toch met de hulp van zijn zoon zijn geliefde sport kan beoefenen. Juan Cabrera en Nico Schouws beide niets te winnen vissen tegen elkaar op, waarbij Nico door eerder terug schakelen naar de stok en het wat verder vissen vandaag de beste keus heeft gemaakt. Na anderhalf uur raakt Andre van Pel zijn tuig in de war en besluit hij met de feeder verder te gaan. Net nu hij heerlijk zat te vangen en een mooie notering in het verschiet lag. Achteraf even gepolst vanwaar de keus, bleek zijn tuig zat in de war en hij had helaas geen puf een nieuw tuig te monteren en een extra topset zat niet in zijn arsenaal. Dan heb je toch echt pech, zeker omdat hij met enige regelmaat leuk vis ving. Tom Moolevliet naast Andre trekt alle registers open, extra voer, weer cuppen maar het lukt vandaag minder als twee weken geleden. Wel weet Ton nog een mooie giebel te vangen. Wie naarmate de wedstrijd vordert de vis er steeds beter op krijgt is Theo Breedijk, veel halfslag brasem en mooie voorns zorgen voor een net vol. Na vier uur klinkt het eindsignaal van een geslaagde ochtend. De weegploeg gaat op pad. In vak A gaat de winst zoals viel te verwachten naar Jeroen Storck met ruim 8 kilo, gevolgd op gepaste afstand op de tweede plaats Nico Schouws en derde eindigt Tom Moolevliet. In vak B gaat de dag- en vakwinst naar Sjaak Veldt met ruim 13 kilo is hij iedereen de baas. Tweede eindigt Theo Breedijk en derde wordt Hendrik Delbrugge.

Dan even rekenen wie zich de eerste Najaarskampioen mag noemen, niet verrassend gaat deze eer naar Theo Breedijk, keurig tweede eindigt Tom Moolevliet en de derde plaats gaat naar Jeroen Storck. Er is voor iedereen een mooie prijs variërend van voedselpakketten tot hengelsportprijzen, keurig verzorgd door Sjaak Veldt.  Onze dank gaat uit naar Dierenwereled Van Someren uit Heemskerk voor het beschikbaar stellen van een aantal mooie prijzen. Ondanks de wat teleurstellende deelname kijken we terug op een tweetal geslaagde najaarswedstrijden met in beide wedstrijden prima vangsten. Met vier deelnemers die de 20 kilo grens passeren na twee wedstrijden hebben we zeker geen klagen. De volgende wedstrijd is de Najaarskoppelwedstrijd op zondag 21 oktober, aarzel niet en vis mee.

VAK A      
1 Jeroen Storck 8.224 gram
2 Nico Schouws 6.744 gram
3 Tom Moolevliet 5.688 gram
4 Toon Colonello 4.151 gram
5 Juan Cabrera 4.000 gram
6 Andre van Pel 2.204 gram
       
       
VAK B      
1 Sjaak Veldt 13.150 gram
2 Theo Breedijk 9.824 gram
3 Hendrik Delbrugge 7.036 gram
4 Daan van der Venne 3.931 gram
5 Harrij van Dessel 1.345 gram

 

Eindstand Najaarswedstrijden na twee wedstrijden

1 Theo Breedijk 25.148 Gram 2 Punten
2 Tom Moolevliet 22.148 Gram 4 Punten
3 Jeroen Storck 18.621 Gram 4 Punten
4 Hendrik Delbrugge 20.636 Gram 5 Punten
5 Nico Schouws 19.378 Gram 5 Punten
6 Sjaak Veldt 20.706 Gram 7 Punten
7 Juan Cabrera 14.857 Gram 7 Punten
8 Toon Colonello 12.614 Gram 9 Punten
9 Daan van der Venne 8.771 Gram 9 Punten
10 Harrij van Dessel 5.849 Gram 11 Punten
11 Ton van de Nieuwboer 8.932 Gram 14 Punten
12 Peter Krijgsman 6.747 Gram 14 Punten
13 Andre van Pel 2.204 Gram 16 Punten

            

Sorry, the comment form is closed at this time.