okt 232018
 

De najaarskoppel werd zondag onder pracht omstandigheden gevist aan het Noordhollandskanaal. Zo vlak voor start van de wintercompetitie schakelen we over van vissen op gewicht naar vissen op aantal en gewicht. De stekken uitgezet op mee dan 70 meter lag het parcours er prachtig bij. Helaas een slechte opkomst van maar 5 koppels, maar wel 10 enthousiaste sportvissers die er volop zin in hadden. Besloten om de twee oudste deelnemers de kop en staart te geven en de drie andere B-vissers loten de middenstekken. Daarna loting van de A-visser’s zodat vandaag een stuk ervaring kan worden doorgegeven maar vooral stuk gezelligheid elkaar beter leren kennen. Na de loting ruim een uur voorbereidingstijd waarbij je onderling kan afspreken welke tactiek zetten we in, wie gaat met wat vissen en wat lijkt ons slim te doen. Want koppelvissen is een gezamenlijk trachten een mooi resultaat neer te zetten. Zo koos Harrij van Dessel er voor met de stok op 5 en 9 meter zijn geluk ging beproeven. Nico Schouws zou zich voornamelijk op de overzijde richten met als uitwijk de lange stok. Op staart koos het koppel Andre van Pel/Toon Colonello ervoor Toon overzijde en Andre met de stok. Een zelfde techniek kozen de koppels Sjaak Veldt/Nico Out en Daan van der Venne/Peter Krijgsman. Een afwijkende taktiek koos het koppel Tom Moolevliet/Juan Cabrera beide kiezen om met de lange stok te gaan op 10 en 13 meter maar ook beide de feeder pakken aan de overzijde. Het zou natuurlijk goed kunnen uit pakken. Bij het klaar maken van het materiaal gezellig wat kletsen, een bakkie en dan na ruim een uur is iedereen er klaar voor. Na de start weet Harrij van Dessel al snel de beet erin te krijgen. Geen grote vis maar elke visje telt vandaag. Van een kopnummer is helaas geen sprake meer omdat een groep vissers direct naast ons heeft plaats genomen en daar een onderling wedstrijdje gaat vissen. Je zag over het hele parcours het eerste uur leuk vis vangen dat beloofd wat. Maar de vis dacht er heel anders over en op moment dat er werd bijgevoerd bleek de vis gelijk het azen te stoppen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds moeilijker een visje te vangen. Dan komt het erop aan gezamenlijk de juiste strategie te kiezen om de vis weer aan het azen te krijgen. Juist een koppelwedstrijd is de ideale gelegenheid van elkaar te leren, waarom doe jij dit, ik zou dat doen, gezelligheid en leren tegelijk. Dan is het jammer dat de wedstrijd slechts door 10 vissers werd bezocht, helaas ontbraken een aantal cracks, juist degene die beschikken over jarenlange kennis en kunde. Niet dat de aanwezige vissers dat niet deden, wel zeker, menig tip werd uitgewisseld, familiaire zaken besproken en ondertussen trachten de vis aan de praat te houden. Wie dat goed afging was Sjaak Veldt en Nico Out. Sjaak ontdekte dat het cuppen van puur piertjes de brasem activeerde en wist zo enkele knappe exemplaren te vangen. Hetzelfde deed Nico Out met de feeder die vandaag een van zijn beste seizoen prestaties neerzette. Juist die samenwerking elke vissend met ander systeem en ondertussen de zaterdag wedstrijd van AZ na bespreken. Dit bracht deze AZ’ers tot een mooi resultaat daar waar hun cluppie het liet afweten. Op staart kon Toon de vis met de feeder niet vinden. Maar met behulp van de kanthengel van Andre wist hij toch wat vis te vangen. Kijk dat is koppelvissen elkaar helpen en bijstaan en op die momenten blijkt een voormalig A-visser nog veel te kunnen leren. Een volgende keer houdt Toon naast zijn feeder ongetwijfeld zelf meer uitwijk mogelijkheden achter de hand. Moet ook gezegd worden dat Andre een puike wedstrijd heeft gevist, naarmate de temperaturen dalen begint Andre steeds beter te vissen. In het midden van het parcours kletsen Daan en Peter er op los, de vis zwemt vandaag nauwelijks en dan is een middenplek een extra handicap. Naast de kopstek vertrekken de vissers en legen hun netten, ook het moment dat Nico en Harrij geen beet meer zien, de laatste anderhalf uur zitten zij voor piet snot. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe Harrij’s dochter Annemiek haar vader bijstaat, spullen aangeeft, tuigen uit de knoop haalt en later alles opruimt. Echt klasse die liefde voor haar vader, zonder die hulp en die van zijn zoon was vissen niet meer mogelijk geweest. Na vier uur het eindsignaal van een gezellige, sportieve en leerzame koppelwedstrijd. De weegploeg gaat op pad. De winst gaat vandaag naar het koppel Nico Out/Sjaak Veldt met ruim 6 kilo en 24 vissen. De tweede plaats gaat naar het koppel Harrij van Dessel/Nico Schouws. De gekozen tactiek waarbij Harrij voor de aantallen heeft gezorgd en Nico voor het gewicht werpt zijn vruchten af. Het was voor mij een eer om met onze oudste lid te vissen en te zien met welk fanatisme en plezier Harrij nog steeds aan de waterkant zit. Het bij voeren heeft ons genekt daardoor verdween de vis, en het legen van de netten van de buurvissers zorgde voor volledige stilte. De derde plek ging naar Tom Moolevliet/Juan Cabrera die met de minste vissen wel het hoogste gewicht wisten te bereiken van de laatste drie koppels. Voor de komende voorjaarskoppel hopen we dat meer leden het aandurven mee te doen, je krijgt er een stuk gezelligheid, een kijkje in elkaars keuken en wat meer kennis over je mede-visser voor terug. Ik zeg doen !

De volgende wedstrijd op het programma is de Jan Beentjeswedstrijd wel gevist gaat worden op zondag 4 november. Zin om mee te doen en geen lid van Hsv Kennemerland, dat kan. Je hoeft pas lid te worden vanaf 2019 en mag dan de resterende wedstrijden van 2018 zonder lid te zijn mee doen. Aarzel niet en vis mee, meld je aan bij hsvkennemerland@hotmail.com

Uitslag Najaarskoppelwedstrijd

  1. Nico Out / Sjaak Veldt                                   24 vissen         6.564 gram     89 punten
  2. Harrij van Dessel / Nico Schouws                26 vissen         4.054 gram     66 punten
  3. Tom Moolevliet / Juan Cabrera                     17 vissen         4.029 gram     57 punten
  4. Andre van Pel / Toon Colonello                    19 vissen         3.008 gram     49 punten
  5. Daan van der Venne / Peter Krijgsman        22 vissen         2.370 gram     45 punten     

     

Sorry, the comment form is closed at this time.