nov 192018
 

S’morgens voor vertrek krabben een koude, frisse ochtend, weersomstandigheden die passen bij een wintercompetitie. Vandaag gaan we richting Landsmeer om de eerste wedstrijd te starten in het Noordhollandskanaal. Vandaag zijn we verheugd om drie nieuwe deelnemers te mogen verwelkomen te weten Hendrikje Sikma, Hidde Hoekstra en Fred de Bruijn, ze staan er al voordat wij arriveren. Wij hopen dat Hendrikje, Hidde en Fred zich thuis bij ons gaan voelen ze zijn van harte welkom, gedurende de competitie zullen wij hen wel leren kennen. Starten met uitzetten van het parcours rekening houdend met de bewoners die we vanzelfsprekend te vriend moeten houden. Geen stekken voor de ramen en zover  mogelijk als enigszins kan afstand van de woning. Dat dat gelukt was bleek na afloop ik kreeg de complimenten van de bewoner achter mij dat we niet direct voor zijn huis zaten.  Op zich een kleine moeite waarmee we als vissers een stukje goodwill kunnen verdienen. Even inleggeld innen, loten en ruim de tijd alles netjes op te bouwen. Na het startsignaal zie je veel cuppen, plompen en minder als normaal is er gekozen voor de feeder. Het is Juan Cabrera op de kopplek die al vrij snel de eerste in het netje heeft. Nog sneller dan Juan had Cor Martens een vis te pakken. Zowel Cor als zijn buurman Sjaak Veldt zaten tegenover een boerderij die veel wind tegenhield. Bij het wegen merkte ik dat het niet één jas maar wel twee jassen scheelde en daarbij kwam nog dat je met minder wind nauwkeuriger kan vissen. Want het moest vandaag nauwkeurig, zelfs af en toe pesten, de vis uit de tent lokken, want gretig waren ze niet bepaald. Op dit soort dagen ben je sterk in het voordeel met de vaste stok en een licht pennetje ten op zichtte van feederaars. Op staart mocht Hidde Hoekstra zijn geluk beproeven, zonder stok want hij had er voor gekozen deze thuis te laten. Al na het loten voelde hij het gemis maar ondanks dat deed hij er alles aan de vis tocht tot aanbijten te verleiden. Wat verderop in het vak zaten Tom Moolevliet en Bert Jansen heerlijk tegen elkaar op te vissen. De laatste wedstrijden zie je Tom steeds beter presteren en mooie resultaten neer zetten. Hendrikje Sikma doet haar best maar kan de vis moeilijk vinden. Het is sowieso vandaag moeilijker voor de vissers in het midden van het parcours. Dit komt onder andere door, geen beschutting aan de overzijde, de toch wel stevige wind en vis die nauwelijks zwemt en moeilijk aast. Het zijn de eerste nummers vanaf de kop en de laatste nummers van het parcours waar de vis zich ophoudt. Fred de Bruijn mocht het vandaag vanuit het midden van het parcours proberen hetgeen resulteert in helaas weinig beten. We zijn blij dat Alfred van Wersch zich weer bij de groep heeft gevoegd, zijn zicht is verbeterd en hij waagt het er weer op. Het lot was hem niet gezind en vanuit een middenstek is het werken geblazen. Hoewel sprake is van een koud windje zorgt het zonnetje ervoor dat het toch uit te houden is. Na drieënhalf uur klinkt het eindsignaal voor de een te vroeg terwijl een ander geen beet ziet en zit te verkleumen. De weegploegen gaan op pad. In vak A is het Cor Martens die laat zien op dit stuk kanaal te behoren tot de buitencategorie. Met 33 stuks en bijna 11,5 kilo weet Cor zowel zijn vak als de wedstrijd te winnen. Op ruime afstand wordt Nico Schouws tweede en Juan Cabrera derde. In de toeter weet Juan een forse brasem te haken, hoewel haasten niet nodig was, is hij toch iets te haastig waardoor de vis zijn vrijheid verkrijgt en het Juan een plek scheelt. In het ander vak laat Tom Moolevliet zijn winteraspiraties zien met 17 stuks en 5 kilo weet hij het B-vak te winnen. Keurig tweede eindigt Bert Jansen. De derde pek gaat naar Peter Krijgsman die laat zien ook in moeilijke omstandigheden zijn visje te kunnen vangen met de feeder.

We kijken terug op een visochtend met frisse omstandigheden, af en toe een stevig briesje maar ook een heerlijk zonnetje. In het slootje net achter ons laag al een laagje ijs op het water. Sterk wisselende vangsten, een mooie strijd, gezelligheid kortom een ochtendje genieten aan de waterkant. Want hardlopers zijn doodlopers, eerste gewin is kattengespin ofwel degene die vandaag wat minder vingen komen nog wel. Of moet je juist denken de eerste klap is een daalder waard, een goed begin is het halve werk. We gaan het zien in de loop van de competitie.  Over twee weken gaan we het opnieuw proberen, dan in de Zaan te Wormerveer. Denk je dat lijkt mij wel wat meevissen in de winter, meld je aan via hsvkennemerland@hotmail.com

Uitslag 1e wintercompetitie Hsv Kennemerland

Vak A                
1 Cor Martens 33 stuks 11.270 gram 145 punten
2 Nico Schouws 20 stuks 5.225 gram 72 punten
3 Juan Cabrera 23 stuks 3.423 gram 57 punten
4 Theo Breedijk 13 stuks 3.748 gram 50 punten
5 Sjaak Veldt 8 stuks 2.444 gram 32 punten
6 Alfred van Wersch 8 stuks 2.028 gram 28 punten
7 Fred de Bruijn 5 stuks 1.808 gram 23 punten
Vak B                
1 Tom Moolevliet 17 stuks 5.176 gram 68 punten
2 Bert Jansen 15 stuks 4.567 gram 60 punten
3 Peter Krijgsman 12 stuks 4.058 gram 52 punten
4 Daan van der Venne 14 stuks 2.329 gram 37 punten
5 Hedrikje Sikma 7 stuks 1.953 gram 26 punten
6 Hidde Hoekstra 4 stuks 695 gram 10 punten
7 Andre van Pel 2 stuks 154 gram 3 punten

               

Sorry, the comment form is closed at this time.