nov 262018
 

De laatste wedstrijd is weer geweest en ook de St. Nicolaaswedstrijd is gevist. Om met de st. Nicolaaswedstrijd te beginnen. Die is gevist in de dogeloot en de zienersvaart, maar dit was in vergelijking met voorgaande jaren geen succes, de eerste drie stekken in de Dogsloot en de eerste stek ging nog wel, 60 stuks totaal en de tweede stek  slechts 19, daarna naar de Ziendevaart en dat was helemaal niets, er werden wel een paar baarsjes gevangen. Toch maar voortijdig afgefloten en maar naar de Fielkerweg en dat was andere koek. Jannes Diekema wist daar zijn slag te slaan en haalde in deze vierde stek 81 baarsjes naar boven en nog 25 in de laatste stek en haalde hiermee zijn eerste plek en de wisselbeker binnen met een totaal van 114 baarsjes. Tweede plek eigenlijk hetzelfde verhaal, Joop Waterman haalde in de eerste drie stekken 6 baarsjes omhoog en de vierde stek nog eens 63 en de laatste stek 20 en kwam op 89 baarsjes totaal. Het wordt vervelend, derde stek ook zo voor Gerrit van Weert, eerste drie stekken 15 baarsjes en vierde stek 53 en de laatste stek ook nog 16, zodat hij uitkwam op 85. Deze drie vissers stonden ook naarst elkaar bij het gemaaltje wat toch gezien deze stand de beste plekken waren. Gelukkig waren we op tijd, wat drie minuten voor tijd begon het gigantisch te stromen en was je tuigje niet meer in het water te houden. De grootste baars werd gevangen door Edwin Teeling, een baars van 15,5 CM.

ZOMERCOMPETITIE

De zomercompetitie is gevist door slechts 8 vissers en werd gewonnen door Jack Valk, hij wist totaal 562 baarzen te vangen, na aftrek van de vier slechtste wedstrijden bleven er 506 over. De tweede plek was voor Edwin Teeling met 379 baarzen ( na aftrek 372 ) derde werd Joop Waterman die 347 baarzen wist te vangen ( na aftrek 344 ) Hij had mazzel dat de laatste competitiewedstrijd door slechts vier man gevist werd en concuvissers thuis bleven omdat ze andere dingen hadden zodat hij van de zesde naar de derde plek schoof. De prijs voor de grootste baars ging ook naar Jack Valk met een exemplaar van 19 cm. Totaal in deze competitie zijn er 2459 baarzen gevangen, niet bijster veel, maar met 8 man kom je toch op een gemiddelde van 22 per wedstrijd en dat is eigenlijk te danken aan de laatste vier wedstrijden, anders had het dramatisch geweest. Bij de prijsuitreiking die zaterdagavond gehouden werd kwamen 16 mensen de prijsuitreiking bijwonen waarvoor dank. Jammer is alleen dat de animo zo terug loopt, in 1995 stonden we met gem. 20 vissers aan de waterkant en nu in 2018 zijn dat er slechts 7 gemiddeld. In ieder geval hadden Deborah v.d. Kamp en Wilma Valk weer een leuke prijzentas bij elkaar gewinkeld en voor een lekker hapje en drankje gezorgd en kregen Gerrit v. Weert, Dia Teeling, Deborah en Wilma uit handen van Jack een mooie bos bloemen voor hun inzet, waarvoor natuurlijk ook hartelijk dank.

    

Sorry, the comment form is closed at this time.