nov 062018
 

Afgelopen zondag heeft Hsv Kennemerland in de Zaan te Wormerveer onder pracht weersomstandigheden de Jan Beentjeswedstrijd gevist. De Jan Beentjeswedstrijd is een wedstrijd welk wordt gevist tussen de zomer- en de wintercompetitie. Er wordt gevist op aantal en gewicht. Kosten slechts 5 euro. Loten en op naar de stek, alle beschikbare ruimte is benut, zodat de stekken mooi ruim uit elkaar staan. Na de loting, rustig alles klaar zetten en tijd voor een kop koffie. Vandaag blijkt ieder was van goede zin en met de ervaring van aantal leden die vorige week hadden getraind werden er voor begrippen van de Zaan heel veel stokken klaar gemaakt.  Na een uur de start, het zonnetje begint te schijnen prachtig, licht stroompje, nu hopen dat de vis gaat meewerken.

Gelijk zie je over het hele parcours vis vangen, een goed teken. Denk dat na een kwartier elke visser al een of meer vissen in het netje heeft. Op kop zit Harrij van Dessel. De dag ervoor ging Harrij te water bij het baarzen, rollator niet op de rem gezet zegt hij luchtig. Bewonderenswaardig dat hij vandaag weer present is. Heeft hij toch weer wat pech aan het kantje staat al ruim 4 meter water dat is even aanpassen. Maar al snel was de eerste binnen, vandaag met hulp van zijn dochter Karin. Groot respect voor de hulp en liefde die je ziet tussen vader en dochter. Andre van Pel heeft de staart geloot, een super stek. Dat laat Andre zien visje naar visje wordt geland en Andre zit met een grote glimlach mede omdat hij sinds lange tijd geen pijn voelt. Zeker de vissers die vandaag de feeder links laten liggen zijn de grote winnaar. Na de trend al te hebben waargenomen in veel andere wateren scoor je vandaag ook hier met de vaste stok. En dat je daarvoor niet ver uit de kant hoeft te vissen bewijst Peter Krijgsman, met een fantastisch tempo vangt hij werkelijk de een na de ander. Maar ook op volle lengte met de stok werkt de vis goed mee. Voor de meeste is het doorvissen geblazen en is er geen tijd voor koffie of een broodje tussendoor. Het is niet zo dat de feedervissers niets vangen, het tegendeel is waar de top begint bij het dalen al te springen. Gevolg veel missers, beten die met de stok gewoon verzilverd worden. Mooi weer, veel vis, gezelligheid en een sportieve onderlinge strijd wat wil een visser nog meer. In vak B gaat Peter de hele wedstrijd lekker door met vangen en lijkt onbedreigd af te gaan op in ieder geval de vakwinst maar wie weet de overall winst. In vak A streden drie vissers om de vakwinst, de beste papieren voor Nico Schouws op stek 2 veruit de beste stek van de drie. Door stomme pech waren op een bepaald moment zijn beide topsets niet meer inzetbaar en dat kost tijd, kostbare tijd als de vis actief is. De tweede kandidaat is Tom Moolevliet, na een rustige start gaat Tom het laatste uur helemaal los. Door het bij cuppen wordt zijn vis ook steeds forser. En de derde kanshebber is Theo Breedijk, waar het om stokvissen gaat is Theo vrijwel onverslaanbaar. Je ziet veel vissers worstelen doorgaan met het vangen van kleine vis of toch schakelen naar wat grover aas, wat minder vis maar zwaarder. Keuzes die waarschijnlijk na het eindsignaal het verschil gaan maken tussen winst of verlies. 

Na 3,5 uur vissen bleek dat Peter Krijgsman de wedstrijd vanuit een middenstek met overmacht weet te winnen. Peter koos voor het doorvangen van kleine vis, liefst 100 stuks goed voor 8 kilo brengt hem de vakwinst en de totale overwinning. Met gemiddeld 80 gram per vis, de lichtste visjes maar ook met het doorvangen van stuks kan je een wedstrijd winnen blijkt vandaag opnieuw. In vak A weet Nico Schouws het vak te winnen met het hoogste gewicht 8.600 met 54 vissen. Over het geheel gezien waren de vangsten met de stok super en met de feeder acceptabel. De wedstrijdcommissie had wederom gezorgd voor prachtige prijzen. Van boodschappenpakketten, schalen vol fruit en bierpakketten voor ieder wat wils. Met dank aan Nico Schouws voor de keurige verzorging van de prijzentafel. We kijken terug op een leuke visochtend, pracht vangsten, top weersomstandigheden en heel belangrijk een prima en gezellig sfeer.

 

Einduitslag Jan Beentjeswedstrijd 2018

  NAAM   VAK Gewicht   Aantal   Punten  
1 Peter Krijgsman B 8.180 gram 100 stuks 181 Pnt
2 Nico Schouws A 8.600 gram 54 stuks 140 Pnt
3 Sjaak Veldt B 7.057 gram 68 stuks 138 Pnt
4 Tom Moolevliet A 8.257 gram 54 stuks 136 Pnt
5 Theo Breedijk A 6.466 gram 64 stuks 128 Pnt
6 Bert Jansen B 6.070 gram 66 stuks 126 Pnt
7 Andre van Pel B 6.406 gram 55 stuks 119 Pnt
8 Jeroen Storck A 4.942 gram 30 stuks 79 Pnt
9 Juan Cabrera B 5.777 gram 60 stuks 117 Pnt
10 Gert Lute A 3.020 gram 32 stuks 62 Pnt
11 Daan vd Venne B 4.844 gram 54 stuks 102 Pnt
12 Nico Out A 2.642 gram 20 stuks 46 Pnt
13 Dolf Rijs B 4.048 gram 40 stuks 80 Pnt
14 Harrij van Dessel A 2.490 gram 20 stuks 44 Pnt
15 Toon Colonello B 3.214 gram 22 stuks 54 Pnt
16 Raymond vd Meer A 1.496 gram 16 stuks 36 Pnt

 

De volgende wedstrijd is over twee weken, zondag 18 november, de start van de wintercompetitie. Aarzel niet en vis lekker mee, de wedstrijdcommissie heeft zijn uiterste best gedaan om mooie visstekken te reserveren. Zoals gebruikelijk vissen we in de winter hoofdzakelijk in het visrijke Noordhollandskanaal. Dus twijfel niet en besluit deze winter lekker mee te vissen bij de Hsv Kennemerland. Leuke wedstrijden, gezellige sfeer, vaak mooie vangsten en bedenk samen vissen is altijd leuker dan alleen.

Interesse om met ons mee te vissen mail naar hsvkennemerland@hotmail.com

                         

Sorry, the comment form is closed at this time.