dec 312018
 

Onder prima omstandigheden is de laatste wedstrijd van 2018 gevist, met 19 deelnemers een prima opkomst. Door de wedstrijdcommissie was een mooi parcours gestoken stekken lekker ruim uit elkaar. Loten en tijd voor een dik uur voorbereiding. Hoewel wij de enige vereniging waren met toestemming vandaag kwamen diverse groepen voorbij die vandaag ook hun geluk gingen beproeven.  Het was een donkere ochtend een hoofdlampje was noodzaak, tijd voor bakkie koffie en praatje. Om kwart voor negen klonk het startsignaal en werden al snel de eerste visjes geland. Sjaak Veldt had gehoopt op de kopstek en het lot was hem gunstig gezind. Kat in het bakkie dacht Sjaak, maar het blijft vissen. Op het staartnummer zat ons nieuwe lid Arie van den Burg, die vlot van start ging en zeker van plan was dit mooie nummer te verzilveren. Midden in vak B wist Bert Jansen al snel een tweetal dikke platte te landen. Bert was niet kwiek en fris, wellicht kwam de vis af op de nog aanwezige alcohol dampen. In vak A liet Theo Breedijk zien het wintervissen uitstekend te beheersen. Het was jammer dat de stroom er gedurende de wedstrijd helemaal uitviel. Lichte dobbers waren noodzaak om de beet te kunnen waarnemen. Waarbij ik gestart was met een grammetje, schakelde ik toch naar 0,7 gram al was 0,5 denk nog beter geweest. Voor een goede vangst was het brengen van geknipte piertjes vandaag gewenst, de vis was er gek op. Zeker naar het einde van de wedstrijd kregen de pieren knippers steeds meer beet. Dat gold zeker niet voor het brengen van casters. Dit werkte vandaag averechts de vis nam dan gelijk afscheid van je stek. Dat blijft het mooie van vissen geen dag is het zelfde. Wintervissen is vissen met geduld het duurt vaak zeker een uur voordat je je eerste beet mag verzilveren. Niet elke visser heeft dit geduld en sommige schakelen te snel over van stok naar feeder, of kiezen ander afstand maar beter is te wachten, je geduld worst vaak beloont. Het was een sombere dag, grijze luchten maar qua temperatuur was het goed uit te houden. Voor een flink aantal vissers duurde de wedstrijd vandaag echt te kort, tegen het einde werd de vis actiever. Waar je eerst moest turen of je top of dobber nu wel of niet bewoog, werd ook de beet sneller en feller. Blijft beet weg dan is 3,5 uur in de winter voldoende om geen ijspaard te worden, maar op dit soort dagen kan er makkelijk een uurtje bij. Na drieënhalf uur klonk het eindsignaal en gaan de weegploegen op pad. In vak A is het spannend veel deelnemers die scoren rond de 6 kilo op zo’n moment gaan de aantallen tellen. Het was Theo Breedijk die uiteindelijk het vak wist te winnen. De tweede plaats was voor Jeroen Strock en keurig derde werd Jean Chagineu. Jean gaf aan duurt de wedstrijd uurtje langer was een tweede net zeker noodzakelijk geweest. In vak B zat de overall-winnaar van vandaag Arie van den Burg, tweede werd Nico Schouws en de derde plek ging naar Bert Jansen. Na afloop waren er Nipro-bonnen voor de vakwinnaars en voor de een na laatste van elk vak een zak Geers lokvoer.  We kijken terug op een gezellige, sportieve en qua weer prima visochtend met redelijke vangsten.

Vak A                
1 Theo Breedijk 11 stuks 6.358 gram 74 punten
2 Jeroen Storck 6 stuks 6.589 gram 71 punten
3 Jean Chagineau 6 stuks 6.230 gram 68 punten
4 Hendrikje Sikma 6 stuks 5.950 gram 65 punten
5 Sjaak Veldt 6 stuks 4.378 gram 49 punten
6 Peter Krijgsman 7 stuks 3.720 gram 44 punten
7 Dolf Rijs 5 stuks 3.984 gram 44 punten
8 Ton van de Nieuwboer 10 stuks 1.918 gram 29 punten
9 Tom Moolevliet 1 stuks 1.448 gram 15 punten
10 Daan van der Venne 4 stuks 387 gram 7 punten
                 
Vak B                
                 
1 Arie vd Brug 16 stuks 9.285 gram 108 punten
2 Nico Schouws 15 stuks 6.902 gram 84 punten
3 Bert Jansen 6 stuks 3.486 gram 40 punten
4 Hidde Hoekstra 3 stuks 2.484 gram 27 punten
5 Juan Cabrera 7 stuks 1.134 gram 18 punten
6 Cor Martens 4 stuks 1.422 gram 18 punten
7 Alfred van Wersch 5 stuks 616 gram 11 punten
8 Fred de Bruijn 2 stuks 685 gram 8 punten
9 Andre van Pel 1 stuks 72 gram 1 punten

 

Na vier wedstrijden begint het klassement zicht te vormen. Het is Tom Moolevliet die als fiere koploper het jaar af als eindejaarkampioen met slecht twee klassementspunten.  Op de tweede plaats treffen we liefst vijf vissers met 4 punten en daarop volgen drie visssers met 5 punten en daar achter drie visser smet zes punten. Dat overziende belooft het een heel spannende competitie te worden dit jaar waar velen nog kans maken de nieuwe winterkampioen te worden. 

 

Namens Hsv Kennemerland wensen we ieder een gezellig , veilige jaarwisseling en een  voorspoedig, visrijk maar bovenal gezond 2019.

 

Tussenstand wintercompetitie na 4 wedstrijden minus 2 afschrijvers.

1 Tom Moolevliet 2 Overall Punten   332 Vangstpunten
2 Cor Martens 4 Overall Punten   391 Vangstpunten
3 Jeroen Storck 4 Overall Punten   335 Vangstpunten
4 Sjaak Veldt 4 Overall Punten   280 Vangstpunten
5 Nico Schouws 4 Overall Punten   269 Vangstpunten
6 Jean Chagineau 4 Overall Punten   114 Vangstpunten
7 Theo Breedijk 5 Overall Punten   124 Vangstpunten
8 Bert Jansen 5 Overall Punten   100 Vangstpunten
9 Hendrikje Sikma 5 Overall Punten   70 Vangstpunten
10 Arie vd Brug 6 Overall Punten   229 Vangstpunten
11 Peter Krijgsman 6 Overall Punten   53 Vangstpunten
12 Hidde Hoekstra 6 Overall Punten   30 Vangstpunten
13 Juan Cabrera 7 Overall Punten   196 Vangstpunten
14 Dolf Rijs 10 Overall Punten   195 Vangstpunten
15 Alfred van Wersch 12 Overall Punten   141 Vangstpunten
16 Daan van der Venne 12 Overall Punten   129 Vangstpunten
17 Fred de Bruijn 12 Overall Punten   127 Vangstpunten
18 Ton van de Nieuwboer 13 Overall Punten   29 Vangstpunten
19 Andre van Pel 14 Overall Punten   98 Vangstpunten

Sorry, the comment form is closed at this time.