dec 172018
 

De derde wedstrijd van de wintercompetitie van Hsv kennemerland zou worden gevist in het Noordhollandskanaal te Schoorldam. Harde wind op de kop dat leek niet echt fijn, besloten tot een uitwijk naar het Zeglis in Alkmaar. Was toch nog donker ondanks de prachtige laag witte sneeuw, vertrokken we richting Alkmaar tien minuten rijden. Daar waren de omstandigheden stukken beter, visverwachting wel minder maar wie weet verrast de vis ons. Loten en alle tijd om rustig je stek op orde te brengen, bakkie koffie en wat slap teuten. Na de toeter vliegen de korven her en der het kanaal in en wordt er geplonsd en secuur gecupt. Een heerlijke plek, sneeuw en kou vielen reuze mee, het was zelfs best aangenaam vissen. Zowel Hendrikje Sikma in het B-vak als Jean Chagineu  in het A-vak wiste vrij snel de nul weg te vissen. Voor de rest was het zeuren, ieder haalde alles uit de kast, op die manier kwam er nog wat vis boven. In vak A ging Jean gewoon lekker door, baars na baars en een bonus platte op weg naar de dag winst. In vak B is Hendrikje de enige die meerde vissen weet te verleiden tot aanbijten. Voor de rest er kwamen kanoërs langs, zelfs een dame die stond te  suppen. (Weet je niet wat het is, zoek maar op, ze zei als ik maar niet val.) Gezellig was het zeker genoeg tijd voor praatje en wandeling hopen op de ene loopvis. Na drie en half uur klonk het eindsignaal het begon in middels aardig mistig te worden. In vak A ging de vak- en wedstrijdwinst vandaag naar Jean Chagineau met 19 vissen en 2.746 gram was hij iedereen dik de baas. De tweede plek ging naar Hidde Hoekstra en Sjaak Veldt werd derde. In vak B ging de winst naar onze meevissende dame, helemaal uit Friesland de sneeuw trotserend chapeau, petje af. Drie vissen en 223 gram brachten haar de winst. Tweede eindigde Jeroen Storck en derde werd Peter Krijgsman op zijn staartstek. Moeilijke visserij vandaag, gezelligheid volop, een heerlijke frisse neus en lekker rozig keren we huiswaarts. In beide vakken zijn er waardebonnen Van Nipro Hengelsport voor de eerst geëindigde terwijl de nummers een na laatst van elk vak een zak voer scoren. Vandaag een extra stekprijs een fles Cointreau en die gaat mee met Hidde Hoekstra. De laatste zondag van het jaar vissen we de vierde wedstrijd, voor iedereen fijne kerstdagen.

 

Vak A                
1 Jean Chagineau 19 stuks 2.746 gram 46 punten
2 Hidde Hoekstra 1 stuks 247 gram 3 punten
3 Sjaak Veldt 1 stuks 170 gram 2 punten
Vak B                
1 Hedrikje Sikma 3 stuks 223 gram 5 punten
2 Jeroen Storck 1 stuks 195 gram 2 punten
3 Peter Krijgsman 1 stuks 91 gram 1 punten

 

 

Na drie wedstrijden vormt het klassement zich langzaam, maar ieder staat vrij dicht op elkaar zodat er nog van alles mogelijk is.

 

Tussenstand wintercompetitie Hsv Kennemerland na 3 wedstrijden, 2 tellend.

1 Tom Moolevliet 2 Overall Punten   332 Vangstpunten
2 Cor Martens 4 Overall Punten   391 Vangstpunten
3 Sjaak Veldt 4 Overall Punten   312 Vangstpunten
4 Jeroen Storck 4 Overall Punten   266 Vangstpunten
5 Nico Schouws 4 Overall Punten   257 Vangstpunten
6 Bert Jansen 6 Overall Punten   270 Vangstpunten
7 Jean Chagineau 6 Overall Punten   213 Vangstpunten
8 Peter Krijgsman 6 Overall Punten   53 Vangstpunten
9 Hedrikje Sikma 6 Overall Punten   31 Vangstpunten
10 Juan Cabrera 7 Overall Punten   196 Vangstpunten
11 Hidde Hoekstra 8 Overall Punten   13 Vangstpunten
12 Theo Breedijk 10 Overall Punten   207 Vangstpunten
13 Alfred van Wersch 12 Overall Punten   141 Vangstpunten
14 Daan van der Venne 12 Overall Punten   129 Vangstpunten
15 Fred de Bruijn 12 Overall Punten   127 Vangstpunten
16 Dolf Rijs 13 Overall Punten   151 Vangstpunten
17 Andre van Pel 14 Overall Punten   98 Vangstpunten
18 Arie vd Brug 15 Overall Punten   121 Vangstpunten
19 Ton van de Nieuwboer 15 Overall Punten   0 Vangstpunten

Sorry, the comment form is closed at this time.