jan 142019
 

Vijfde wedstrijd wintercompetitie Hsv Kennemerland, zondag 13 januari de Zaan te Wormerveer

Plensbuien bij het uitzetten van het parcours een stevig windje op de meeste stekken gelukkig wel in de rug. En nog voordat we de eerste stek konden uitzetten waren er al vissers. Gelukkig beschikte wij over toestemming, maar ben je iets later probeer ze dan maar weg te krijgen. Snel gestart en het parcours gestoken, ondertussen arriveerde de vissers. Vandaag mogen we opnieuw een visser verwelkomen die het bij ons wil proberen, Frank de Haan. Frank van harte welkom en hopelijk blijft het niet bij dezen ene keer. Loten en ruim de tijd om alles klaar te zetten, een lichtje was daarbij zeker noodzakelijk. De regen kwam ondertussen met bakken uit de lucht maar de wind leek af te nemen. Dan plots een grote plons en een schreeuw om hulp. Juan was direct ter plekke om Theo Breedijk die plots in de Zaan lag een hand te reiken. Meerdere vissers schoten te hulp want te water is een visser stukken zwaarder dan je kunt voorstellen. Met vereende krachten trokken Juan, Ton, Tom en Nico uiteindelijk Theo weer op de kant. Theo bleek gepoogd te hebben een in het water gevallen deeltje te redden maar plompte er toen zelf in. Jeroen dacht dat de wind zou aan trekken en zag vissen niet zitten. Zo kon het gebeuren dat Juan liefst voor de derde keer een buitennummer wist te bemachtigen. Waar Juan zijn schouders voelde, Ton zijn enkel en Nico last had van zijn rug, voelde we zeker ook de spanning. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en dat is het voornaamste. Met Theo gaat het ok, hij is geschrokken en merkt wel dat hij een dagje ouder wordt, hij dankt Juan en de overige redders. Dan waar het om gaat vissen om kwart voor negen het startsignaal. Vrijwel direct worden de eerste beten verzilverd en nog mooier de wind is verminderd en het is droog. Het eerste uur wordt er door diverse vissers aardig vis gevangen, langzaam neemt de beet toe. Dan komt er een grinza vol geladen met zand en geen kleintje ook. Einde feest lijkt het de meeste vissers zien anderhalf uur lang niets meer. Tegen half twaalf begint de beet weer te komen. Ton van de Nieuwboer in het midden van het parcours krijgt de vis er goed op en weet op zo’n 16 meter leuk vis te vangen. Zijn buurman Sjaak Veldt die eerst met de stok lekker ving, vindt ze nu op 16 meter met de feeder. Minuscule beetjes maar hij weet ze stuk voor stuk te verzilveren. Op staart duurt de wedstrijd voor Daan te kort tegen het einde begint het bij hem te lopen.  Dat geldt niet alleen voor Daan, meerdere vissers en dan klinkt al het eindsignaal. Wat een ruige regenachtige  ochtend leek te worden eindigde in een heerlijk visweertje met voor iedereen vis. De weegploeg gaat op pad in vak A gaat de winst naar Ton van de Nieuwboer die de anderen ruim achter zicht laat, met de helft minder wordt Nico Schouws tweede en kort daarachter eindigt Andre van Pel als derde. De overallwinnaar van vandaag zit naast Ton met 22 stuks en ruim 6 kilo begint Sjaak Veldt het jaar winnend. Tweede eindigt de Arie van de Burg die laat zien veel in zijn mars te hebben. Keurig derde eindigt onze meevissende dam Hendrikje Sikma. De prijzen voor de eerste in elk vak en de een na laatste met vis worden de volgende wedstrijd uitgereikt omdat Bert Jansen vandaag afwezig is.

 

     Vak A                
1 Ton van de Nieuwboer 19 stuks 6.269 gram 81 punten
2 Nico Schouws 10 stuks 3.225 gram 42 punten
3 Andre van Pel 12 stuks 2.075 gram 32 punten
Vak B                
1 Sjaak Veldt 22 stuks 6.359 gram 87 punten
2 Arie vd Brug 17 stuks 4.866 gram 65 punten
3 Hendrikje Sikma 9 stuks 3.559 gram 44 punten

 

In het klassement kleine verschuivingen het is Sjaak Veldt die de koppositie overneemt van Tom Moolevliet. Sjaak heeft 5 klassementspunten.  Op de plek twee komen we een drietal vissers tegen te weten Jeroen Storck, Tom Moolevliet en Nico Schouws elke met 6 klassementspunten. En derde staan Hendrikje Sikma en Arie van de Burg met 8 klassementspunten.  Zes vissers zo dicht bij elkaar dat wordt een spannende finale de komende twee wedstrijden.

 

Tussenstand wintercompetitie Hsv Kennemerland 5 wedstrijden minus 2 afschrijvers

1 Sjaak Veldt 5 Overall Punten   367 Vangstpunten
2 Tom Moolevliet 6 Overall Punten   342 Vangstpunten
3 Nico Schouws 6 Overall Punten   341 Vangstpunten
4 Jeroen Storck 6 Overall Punten   337 Vangstpunten
5 Arie vd Brug 8 Overall Punten   294 Vangstpunten
6 Hedrikje Sikma 8 Overall Punten   114 Vangstpunten
7 Bert Jansen 9 Overall Punten   310 Vangstpunten
8 Jean Chagineau 9 Overall Punten   281 Vangstpunten
9 Cor Martens 10 Overall Punten   409 Vangstpunten
10 Hidde Hoekstra 10 Overall Punten   65 Vangstpunten
11 Theo Breedijk 11 Overall Punten   281 Vangstpunten
12 Juan Cabrera 12 Overall Punten   214 Vangstpunten
13 Peter Krijgsman 12 Overall Punten   97 Vangstpunten
14 Ton van de Nieuwboer 14 Overall Punten   110 Vangstpunten
15 Daan van der Venne 17 Overall Punten   166 Vangstpunten
16 Andre van Pel 17 Overall Punten   130 Vangstpunten
17 Alfred van Wersch 19 Overall Punten   152 Vangstpunten
18 Fred de Bruijn 19 Overall Punten   150 Vangstpunten
19 Dolf Rijs 20 Overall Punten   195 Vangstpunten
20 Frank de Haan 27 Overall Punten   23 Vangstpunten

 

Sorry, the comment form is closed at this time.