jan 282019
 

Werkelijk met bakken kwam de regen uit de lucht bij het uitzetten van het parcours, stekken op ruim 35 meter, stevig windje in de rug maar bar koud. Ik stond te rillen bij de loting, viel niet mee met dit weer een parcours steken. Ruim tijd voor het opbouwen, bakkie koffie, warm kleden zeker niet vergeten vandaag en proberen je aas en voer droog te houden. Kwart voor negen de start, zat je vorige week heerlijk in het zonnetje met een temperatuur tegen het vriespunt nu leek het wel herfst met een gevoelstemperatuur ver onder nul. Door de constant vallende regen kan je spreken van een droevige dag en nu leek de vis ook nog eens niet mee te werken. In vak A was de kopstek voor Tom Moolevliet een mooie gelegenheid voor hem op de koppositie weer over te nemen van zijn buurman Sjaak Veldt. De staartstek was voor Nico Schouws die zo de kans had zijn mooie start in 2019 een vervolg te geven. In het eerst uur was het alleen Daan van der Venne gelukt een baarsje te vangen. Maar bij de start van het tweede uur weet Jean Chagineu ook een baars te scoren, Juan Cabrera zelfs een vette brasem en Nico Schouws ook een brasempje. Al de vissen zijn gevangen in vak B, in vak A is het stil. Cor Martens kan vandaag een record breken, voor het eerst sinds zijn lange vishistorie in de maand januari op zondag geen vis vangen. Niet bepaald een record waarop je zit te wachten.  Je ziet alle cracks in vak A hun uiterste best doen, maar ook na twee uur zonder succes. Tot overmaat van ramp zet de wind die leek te gaan leggen weer aan, nu dwars over het kanaal. De stroming neemt toe, hopen dat dit ook de vis aanzet tot azen. Tegenover Sjaak Veldt komt een zwemster langs gezwommen, ieder zijn hobby maar dan zit ik toch liever op de kant. Of de dame de vis zijn kant op jaagt is niet duidelijk maar Sjaak ziet een beet en weet die te verzilveren. De eerste visser in vak A met vis. Op staartstek gaat Nico door met minimale haak, 8/100 onderlijntje, slecht twee pinkies en zowaar een tweede tikkie vandaag op zijn top, slaan en vis twee is binnen. Vandaag was aas brengen funest, zuinigheid was het credo. Na drieënhalf uur klinkt het eindsignaal voor vele als een ware opluchting. Een ding is duidelijk er gaan veel nullen vallen en Cor heeft zijn record binnen. In vak A kan alleen Sjaak Veldt zijn voorn ter weging aan bieden, hiermee wint hij zijn vak. In vak B gaat de vak- en wedstrijdwinst naar Nico Schouws die met twee vissen zijn staartstek verzilverd, tweede eindigt Juan Cabrera en derde worden Jean Chagineu en Daan van der Venne.  Een dag om snel te vergeten, herfstachtig weer, erg koud, zeer nat, weinig vis maar gelukkig wel een goede sfeer.

Vak A            
1 Sjaak Veldt 1 stuks 100 gram
2 Arie vd Brug 0 stuks 0 gram
6 Hendrikje Sikma 0 stuks 0 gram
6 Ton van de Nieuwboer 0 stuks 0 gram
6 Tom Moolevliet 0 stuks 0 gram
6 Theo Breedijk 0 stuks 0 gram
6 Jeroen Storck 0 stuks 0 gram
6 Cor Martens 0 stuks 0 gram

 

Vak B            
1 Nico Schouws 2 stuks 1.700 gram
2 Juan Cabrera 1 stuks 1.165 gram
3 Daan van der Venne 1 stuks 25 gram
3 Jean Chagineau 1 stuks 25 gram
6 Hidde Hoekstra   stuks   gram
6 Peter Krijgsman 0 stuks 0 gram
6 Bert Jansen 0 stuks 0 gram

 

Na zes wedstrijden begint het klassement zich nu wel te vormen de trotse leider is Sjaak Veldt, gevolgd met slechts een punt verschil door Nico Schouws. Beide zijn 2019 uitstekend begonnen, Sjaak met twee overwinningen en slechts twee punten, Nico moet het met een punt meer doen in 2019. Tom Moolevliet lijkt het goede gevoel van 2018 kwijt te zijn, voor hem te hopen dat hij zich de laatste wedstrijd hersteld anders valt hij nog uit de top drie. Want de achtervolgers voor de derde plaats hijgen in Tom zijn nek. Het kan reuze spannend worden de laatste wedstrijd om de derde plek, de beste kansen zijn er voor Tom Moolevliet, Jereon Strock, Jean Chagineu een de uitstekend vissende dame in ons gezelschap Hendrikje Sikma. Maar bij een offday van hen kunnen Bert Jansen. Arie van den Burg of Juabn Cabrera zorgen voor een grote verrassing en derde plek voor hen wegkapen. Voor alle andere vis vooral de laatste wedstrijd mee zodat we een spannende finale tegemoet mogen zien.

Tussenstand na zes wedstrijden minus twee slechtste resultaten

1 Sjaak Veldt 6 Overall Punten 369 Vangstpunten
2 Nico Schouws 7 Overall Punten 360 Vangstpunten
3 Tom Moolevliet 11 Overall Punten 342 Vangstpunten
4 Jeroen Storck 12 Overall Punten 337 Vangstpunten
5 Jean Chagineau 12 Overall Punten 282 Vangstpunten
6 Hendrikje Sikma 13 Overall Punten 140 Vangstpunten
7 Bert Jansen 14 Overall Punten 310 Vangstpunten
8 Arie vd Brug 14 Overall Punten 294 Vangstpunten
9 Juan Cabrera 14 Overall Punten 227 Vangstpunten
10 Cor Martens 16 Overall Punten 409 Vangstpunten
11 Hidde Hoekstra 16 Overall Punten 75 Vangstpunten
12 Theo Breedijk 17 Overall Punten 281 Vangstpunten
13 Peter Krijgsman 18 Overall Punten 97 Vangstpunten
14 Ton van de Nieuwboer 20 Overall Punten 110 Vangstpunten
15 Daan van der Venne 22 Overall Punten 75 Vangstpunten
16 Andre van Pel 26 Overall Punten 131 Vangstpunten
17 Fred de Bruijn 27 Overall Punten 158 Vangstpunten
18 Alfred van Wersch 29 Overall Punten 152 Vangstpunten
19 Dolf Rijs 30 Overall Punten 195 Vangstpunten
20 Frank de Haan 37 Overall Punten 23 Vangstpunten

Sorry, the comment form is closed at this time.