mrt 082019
 

Hele dag droog en precies op het moment dat wij staan te monitoren beging het te regenen en natuurlijk zoals gewoonlijk bij de kust een puist wind, maar dat maakt niet uit want ook deze avond heeft een mooie vangst opgeleverd. Eerste trek 4 glasalen, 1 stekel en met schepnet 3 glasaal, 1 stekel en 12 Hardertjes. Dit is ook voor ons weer heel bijzonder, die hebben wij in al die jaren nog niet mogen vangen. Tweede trek kruisnet 3 glasalen en met schepnet 12 glasalen. Derde trek kruisnet 3 glasalen, 3 Harders en met schepnet 14 glasalen en 2 harders. Vierde trek 5 Glasalen, 1 harder en met schepnet 16 glasalen. Vijfde trek kruisnet 3 glasalen en met schepnet 10 glasalen. Bij de trekken zaten ook nog drie krabbetjes en vier zagers. Na de laatste trek zagen we ook nog een zager zwemmen, die kwam zeker aan de 15 cm. Nog even gekeken wat de anderen gedaan hebben, nou daar ben ik gouw klaar mee, de meesten hadden niets op Nauerna 1 Kolblei, die waren al blij, Halfweg 1 glasaal, De waker 1 glasaal, Kadoelen 1 stekel, Kadoelen 1 pos, 1 stekel, 1 glasaal, 3 baars en 14 winde, dat is ook een leuke vangst. Wij van Aagtendijk zitten nu op  24 glasaal en 4 driedoornige stekeltjes met kruisnet en met schepnet zitten we nu op 80 glasaal en 34 hardertjes. Maar het leukste vind ik toch dat jee een beetje weet wat er in je viswater rond zwemt en wat straks de gevolgen zijn van de nieuwe sluis, want dat wordt nog wat, ze nog steeds niet hoe ze het zoute water terug moeten dringen.

Wordt vervolgd……………

Sorry, the comment form is closed at this time.