mrt 292019
 

Allereest wil ik een vraag beantwoorden die van de week binnen kwam. Deze vraag ging over het feit dat wij ook met schepnetjes aan de gang gaan en het is geen onderdeel van het onderzoek. Dat klopt, het is geen onderdeel van het onderzoek, hoewel het wel apert wordt vermeld. Wij zijn vanaf het begin bezig geweest met schepnetjes, alleen vanwege het feit dat je toch moest wachten tot het kruisnet weer omhoog moest en in die tussentijd zagen we steeds glasaaltjes aan de oppervlakte en besloten om die te vangen met een schepnetje en apart ter telling aan te bieden. Mijn persoonlijke mening is- dat is echt heel persoonlijk en eigenlijk nergens op gebaseerd en zeker niet wetenschappelijk onderbouwd – volgens mij blijven die glasalen gewoon rond zwemmen tot ze weten waar ze naar toe moeten en de glasalen die we met het kruisnet vangen zijn glasalen die toevallig net boven het kruisnet zwemmen. We gaan ook niet met schepnet boven het kruisnet aan de gang, maar even verderop. Verder is er wel een heel groot verschil of je ze met het kruisnet vangt of met schepnet. Vorig jaar wisten we 935 glasalen te vangen met kruisnet en 2447 met schepnet, dat is best wel een verschil. Wij geven ze ook apart op en worden ook apart vermeld in de eindrapportage 2018, zie 3.2.3. Overige vangsten. Figuur 3.4. Daar zie je een grafiek met vangsten met kruisnet en schepnet. Ik hoop dat de vraag zo beantwoord is en anders kun je altijd een mail sturen naar jack.valk@casema.nl   Nog even dit, ik heb niet zoveel met Facebook en de verslagen die in de groep “Samen voor de aal” staan worden ook door mij geschreven, maar geplaatst door mijn kompanen Edwin en Paul, die het zware werk doen, kruisnet ophalen en ik geef de vangst door en maak de dag erna een verslag. Dan nu de vangst van donderdag, weer geweldig, niet alleen de vangst maar ook het weer, redelijk rustig, kon het bijna doen zonder dikke jas, bijna dan, he. Eerste trek kruisnet 4 glasaal en 1 Hardertje en met schepnet 6 glasaal. Tweede trek Kruisnet wederom 4 glasaal en  2 Hardertjes en met schepnet 7glasaal. Derde trek kruisnet, –  toen ging het los –  21 glasaal en met schepnet ook 21. Vierde trek kruisnet 16 glasaal en met schepnet 19 glasaal. Vijfde trek kruisnet 15 glasaal en met schepnet 26 glasaal. Dus een totaal van 60 met kruisnet en 79 met schepnet. Toch weer een mooie vangst.

Wordt vervolgd…………

Sorry, the comment form is closed at this time.