mrt 112019
 

Zondag 3 maart vond de voorjaarskoppel van Hsv Kennemerland plaats aan het Noordhollandskanaal net voorbij Jisp. Zelf was ik door mijn rug gegaan en van mijn fysio een sportverbod opgelegd gekregen, welke zeker ook gold voor vissen. Zo zit ik al een maand in zogeheten huisarrest, geen skiën, geen schaatsen en zelfs geen vissen. Gelukkig kon het geen kwaad er waren precies achttien aanmeldingen goed voor negen koppels. Maar s’morgens bleek een visser ziek te zijn geworden die dat keurig heeft gemeld, er bleef zonder een enkel berichtje ook een visser weg. Niet netjes maar het kwam nu goed uit, precies genoeg deelnemers voor acht koppels. Het werd een voorjaarskoppel maar onder herfstige omstandigheden, veel wind en heel veel regen, Bij aanvang was nog sprake van slechts regen en harde wind welke later aantrok tot stormachtig. Het waren vandaag vijftien man en ene dame die de strijd met elkaar aangingen. Nadat de koppels door loting werden gevormd zocht een ieder zijn stek op waar het vandaag moest gebeuren. Na een uurtje voorbereiding klonk de welbekende toeter en kon de strijd beginnen. En een strijd werd het , het viel niet voor een ieder mee een beet te krijgen laat staan die te verzilveren. Door de harde wind was een aanbeet moeilijk te zien. Het koppel Hendrikje Sikma met Arie van de Burg wist al na een kleine tien minuten beide al vis vangen , dat belooft wat. Op de kop waar het duo Andre van Pel met Juan Cabrera had geloot was het het ook snel raak. Juan had ondanks de stevige wind gekozen voor de stok en weet hiermee toch een aantal bonusvissen te scoren. Zijn maat Andre van pel weet ze met een pickertje ook te vangen . Op staart is het het duo Jean Chagineu en Tom Moolevliet die ook een leuk visje vangen. Zo zijn er koppels die vis vangen maar ook vissers die aan de wandel gaan.Het is namelijk niet bij iedereen vis wat de klok slaat en dan probeert men het kunstje bij de buren af te kijken. Michiel Kraay had zijn plu niet mee en heeft zeker twee uur onder de plu van zijn koppelmaat Sjaak Veldt geschuild. Dat kon gemakkelijk zei Michiel want hij kreeg toch geen beet. Wel gezellig maar of dit de juiste tactiek is valt te bezien. Na 4 lange uren klonk het eindsignaal  voor de één een verademing en voor andere toch jammer want die begonnen net beet te zien.. Het wegen was door de harde wind ook een hele toer maar ging door ieders medewerking goed. Zoals verwacht onder deze omstandigheden waren de resultaten niet al te best . Maar ook bij slecht weer zijn er winnaars. Het koppel Andre van Pel/ Juan Cabrera won op de kopstek met overmacht vandaag de koppel met meer dan 10 kilo bijna het dubbel van het koppel welk als tweede eindigde. Dat Juan gouden handjes heeft kan wel worden gezegd opnieuw lukte het hem een kopstek te loten. Dat er vooruitgang zit in zijn vissen maar ook dat van zijn maat Andre van Pel bewezen beide heren vandaag door het nummer op een schitterende wijze te verzilveren. De tweede plaats ging verrassend naar onze enige vrouwelijke deelneemster vandaag Hendrikje Sikma samen met haar maat Arie van de Burg. Zij begonnen de wedstrijd uistsekend maar zakte iets terug, maar lieten de staartstek achter zich . De derde plaats plek ging naar de staartstek waar Jean Chagineu en Tom Moolevliet net op stoom kwamen toen er in hun ogen al werd afgefloten. Voor deze eerste drie geëindigde koppels waren er geldprijzen. Dat het vandaag ook een kwestie van loten was, bleek wel het koppel welk precies middenin zat wist nauwelijks vis te vangen. Door de afwezigheid van drie commissieleden gaat onze dank uit naar Hendrik Delbrugge welke keurig heeft geassisteerd het parkoers uit te zetten en Michiel Kraay die heeft geholpen met wegen , beide dank hiervoor. De vangsten lagen tussen de 300 gram en ruim 10 kilo per koppel. Ieder heeft zijn best gedaan, de sfeer was prima en door de slechte vangsten alle tijd om gezellig wat bij te kletsen en elkaar beter te leren kennen.

 Uitslag Voorjaarskoppelwedstrijd Hsv Kennemerland

  1. Andre van pel / Juan Cabrera                                   10.600 gram
  2. Hendrikje Sikma / Arie van de Burg                          5.635 gram
  3. Tom Moolevliet / Jean Chagineu                               4.671 gram
  4. Frank de Haan / Peter Krijgsman                              3.842 gram
  5. Michiel Kraay / Sjaak Veldt                                       2.614 gram
  6. Daan van der Venne / Ton van de Nieuwboer         1.600 gram
  7. Hidde Hoekstra / Hendrik Delbrugge                        1.048 gram
  8. Alfred van Wersch / Dolf Rijs                                       305 gram

 Nu gaan we ons opmaken voor een mooi seizoen met vele prachtige wedstrijden en competities. De aftrap gaat plaats vinden met een  tweetal openingswedstrijden. Deze vinden plaats op zondag 17 maart en zondag 31 maart 2019.

 Mocht je zin hebben met ons mee te vissen, een mailtje naar hsvkennemerland@hotmail.com

 En je verkrijgt meer info, heb je vragen kan je die daar ook stellen.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.