apr 162019
 

Het was druk aan de waterkant, we hadden visite, Eerst kwam Joop Joosten van Water en visstand beheer van de vereniging die eens een kijkje kwam nemen. Even later kwam van Nauerna Marcel Acquoij  langs om te kijken hoe wij het doen en waarom wij zoveel vangen. Hij k kwam er achter dat wij toch niets ander doen dan zij, gewoon het kruisnet te water, vijf minuten wachten, ophalen en kijken wat de vangst is en dat doen zij ook. Waarom wij dan meer vangen is omdat ze toevallig nog bij ons aanwezig waren en nog niet door gezwommen zijn naar Nauerna, denk ik.  Aan een kant hoop ik dat ze ook eens goed gaan vangen, maar aan de andere kant, dan zijn ze bij ons waarschijnlijk vertrokken en daar worden wij weer niet blij van. Over blij gesproken, krijg net door dat ze bij Nauerna 2 bleitjes hebben gevangen, die worden daar niet blij van. Je wil toch wel eens wat vangen, maar goed. Marcel heeft gezien dat wij niks geks doen. We voeren niet, fluiten niet, roepen niet en toch vangen wij ze wel. Eerste trek kruisnet even niets, met schepnet 2. Tweede trek kruisnet 1 glasaal en met schepnet niets, te druk met ouwehoeren. Derde trek kruisnet 4 glasaal en met schepnet ook 4 glasaal,  Vierde trek kruisnet 4 glasaal maar met schepnet 15. Vijfde trek kruisnet 2 glasaal en met schepnet ook weer 10 glasaal. Dat brengt de stand op 11 met kruisnet en  31 met schepnet. Waarschijnlijk is de opkomst van aal heel vroeg begonnen, als ik kijk naar vorig jaar tot 29 maart nog maar 7 glasaal gevangen met kruisnet en 93 met schepnet maar wel 180 driedoornige. Nu zitten we op 274 glasaal met kruisnet en 618 met schepnet Vorig jaar kwam de glasaal pas op gang op 9 april, toen wisten we 63 glasaal met kruisnet te vangen en  162 met schepnet, dus er is wel degelijk een verschil van tijd. Maar goed, behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie enz. enz. We wachten het af.

  

Het is net een aquarium

Wordt vervolgd……….

Sorry, the comment form is closed at this time.