mei 102019
 

Het jaarlijkse visseizoen van de mannen van de 55-plus afdeling van Hsv Kennemerland start jaarlijks met de Manny Kanon bokaal. Deze wedstrijd vindt traditie getrouw plaats in het Stet in het prachtige Limmen. Het Stet is een schitterend water ( zie ook stekbeschrijving op deze site) met kans op veel voorns, grote brasems maar ook winde, grondels en alvers. Om half een was de loting, waarna er een half uurtje voorbereidingstijd was. Vooraf een heerlijke koek van onze jarige job vandaag Tom Moolevliet. Heerlijk Tom, een goede geste die navolging verdient. Je mag slechts met negen meter, geen topset extra, wel cupset en naar ik pas achteraf begreep het is enkel op stuks. We troffen mooi weer, jammer genoeg slechts 13 deelnemers, deze wedstrijd verdient meer animo. Na de toeter gevoerd op de negen meter lijn en gestart op drie meter. Dit met de bedoeling eerst drie, dan vier en dan naar de vijf meter. Plannen waren goed uitgedacht, de uitvoering bleek minder. Op de drie meter lijn, geen enkele beet, 4 en 5 meter lijn zelfde laken en pak. Dan maar doorschakelen naar de maximum lengte van 9 meter, Voer lag er al een tijdje maar beet vergeet het maar. Mijn buurman Daan van der Venne  op de staartstek had er ondertussen al eentje binnen en ook een gelost.  Tussendoor kwam er een hele fanclub langs om Daan aan te moedigen. Maar Daan had zijn kruit verschoten, ook bij hem werd het stil. Zelf kon ik proberen wat ik wilde, niets lukte. Mijn zoon kwam nog kijken en van hem vernam ik dat over het hele parcours het zeuren was. Enkel Ton Moolevliet had een brasem. Juan Cabrera haalde op zijn kopstek alles uit de kast maar niets mocht baten, hetzelfde gold voor zijn buurman Alfred van Wersch. Zelf besloot ik het laatste uur te schakelen, nog dunnere onderlijn, nog kleinere haak. En zowaar met succes, een heel dikke platte, eerst naar rechts, toen naar links en toen rustig door zwemend naar de overzijde, en knap zegt mijn 6/100 onderlijn. Tja, je neemt risico maar dan reken je niet op zo’n dikkerd. Het was mijn eerste beet en gelijk ook mijn laatste, ofwel ik scoorde een blank vandaag. Na drie uur klonk het eind signaal voor vele als een verlossing al was er door diverse al geheel ingepakt. De tellers hadden een makkie in totaal slechts twee vissen. 


De winst en de Manny Kanon bokaal ging naar de jarige Tom Moolevliet met zijn brasem, keurig tweede eindigde Daan van der Venne en derde na loting werd Juan Cabrera. Zelf mocht ik als achste een mooi prijsje uitkiezen. We kijken terug op een qua weer geslaagde middag, maar het is toch wel leuker om ook wat vis te vangen.

Teun Kanon en Andre van Pel bedankt voor de goede organisatie en de mooie prijzen.  

 

Sorry, the comment form is closed at this time.