mei 142019
 

Het had aardig weer geweest om wat te vangen, hoewel het nog wel koud was, maar er was een stroompje en dat geeft toch wel wat vertrouwen. Dat viel toch wat tegen, eerste trek kruisnet niets, ook niet met schepnet. Tweede trek kruisnet, slechts 1 glasaal en met schepnet niets. Derde trek kruisnet, ook niets, maar met schepnet 1 glasaal. Vierde trek kruisnet 1 pootaaltje van een cm of 20. Is toch weer eens iets anders, maar met schepnet toch weer 6 glasaaltjes. Vijfde trek kruisnet 1 glasaal en met schepnet werden er 11 naar boven gehaald.  Kan het toch niet laten om even te kijken wat de andere vrijwilligers gedaan hebben langs het kanaal en dat is best wel droevig  vergeleken met vorig jaar. Alles blijft achter, zelfs wij  die toch wel  wat weten te vangen is toch te kort, misschien straks met het mooiere weer, maar ik heb mijn twijfels. De vier meest westelijk gemalen, Oranjesluis, Kadoelen, de Waker en Aetsveld kunnen straks uitkijken naar de golf baarsjes die onderweg zijn en dat hoop ik van harte voor ze, dan hebben ze zeker wat te tellen. Maar ook dat moeten ze nog even afwachten.

Wordt vervolgd………..

Sorry, the comment form is closed at this time.