jun 282019
 

Donderdagavond voor de laatste keer gemonitord en ook dezen keer viel het best mee met vangsten, wij klagen dus niet. Wij kregen ook nog visite, Fabian Smith kwam even langs om te zien hoe glasaal er ook weer uitziet, maar toch leuk dat er af en toe eens iemand langs komt. 22.45 is nou niet bepaald een fijne tijd om bij iemand op visite te gaan en zeker niet als je uit de buurt van Weesp komt en om 23. 30 weer terug naar huis moet. De vangst van donderdag. Eerste trek kruisnet 2 glasaal en met schepnet 5 glasaal. Tweede trek kruisnet 5 glasaal en 1 10-doornige stekelbaars en met schepnet7 glasaal. Derde trek kruisnet 10 glasaal en 3 pootalen. Vierde trek kruisnet 7 glasaal, 1 pootaaltje en 1 snoekbaarsje, heel klein-was nog met zijn melktandjes bezig- en met schepnet 12 glasaal. Vijfde trek kruisnet 10 glasalen en met schepnet toch nog 30. Dus dit was best een hele leuke afsluitende avond wat de vangst betreft. Natuurlijk neg even een vergelijk gemaakt van afgelopen jaren.

2017 wisten we 125 glasaal met kruisnet te vangen en met schepnet 525 en hadden we 34 3-doornige stekelbaars

2018 wisten we 935 glasaal met kruisnet te vangen en met schepnet 2447 en hadden we 251 3-doornige stekelbaars

2019 wisten we 663 glasaal met kruisnet te vangen en met schepnet 1551 en hadden we 15 3-doornige stekelbaars.

Er komt nog een afsluitend rapport en dan weten we alles, maar dat het over de hele linie minder is, dat is duidelijk.

En natuurlijk hebben we voordat we naar huis gingen nog even 1 biertje gedronken en natuurlijk was er ook kaas en worst die Jack meegenomen had.

Ik ( Jack Valk ) sta er niet bij, ik moest de foto maken, mijn companen hadden het te druk met dat bier.

Wordt vervolgd….. ( weet nog niet wanneer )

Sorry, the comment form is closed at this time.