okt 212019
 

Gelukkig komen weersvoorspellingen lang niet altijd uit en konden we genieten van een pracht visochtend. Helaas kwamen we erbij het uitzetten achter dat een aantal vissers zonder toestemming al plekken bezet hielden. Dan maar iets verderop een mooi parcours gestoken, stekken op kleine 50 meter uit elkaar. Loten en gaan met die banaan. Voor mijzelf flink schrikken mijn pinken waren ontsnapt, een auto vol met die krengen. Alles eruit, wat heeft een mens een troep mee, bekleding uitkloppen, automatten eruit en overal werkelijk overal ladingen pinken. Resultaat na de schoning  zwaar bezweet nog slechts half uurtje tijd alles op te bouwen. Vlug wat feeders klaar gezet en toeteren voor de start. Na het startsignaal worden gelijk de eerste vissen gevangen zowel met de stok als de feeder. Op de kopplek gaat Ton van de Nieuwboer voortvarend van start met de feeder aan de overzijde en gelijk ook al brasem. Zijn buurman Juan Cabrera gaat na het voeren door met voeren van korven. Diverse korven schieten los en belanden in het kanaal, dan schakelt hij maar naar de stok. Zijn buurman Jean Chagineu weet wel een aantal mooie platte te landen vanaf de overzijde. In vak B zit Clive Hill op de staartstek heerlijk te vangen met de vaste stok, niet groot maar dat kan nog komen. Ook Andre van Pel en Daan van der Venne weten met de stok de nodige vis tot aanbijten te verleiden. Andre weet zelfs een flinke giebel te landen. De feedervissers in vak B halen alles uit de kast maar het blijft ploeteren. Het derde uur begint de vis overal wat meer te lopen, zeker ook bij de feedervissers. Het zijn over het algemeen geen grote vissen maar wel aantallen. Het is werken, uitproberen, wisselen, wel pieren, geen pieren, floaters, mais wisselen blijkt vis te brengen. Ton van de Nieuwboer, Sjaak Veldt en Jean Chagineu vangen regelmatig door. Daan van der Venne en Juan Cabrera doen dat met de stok al blijft hun vis in  grootte achter. Peter Krijgsman en Nico Schouws weten het derde uur een aantal brasems te vangen. Beide heren dachten het gevonden te hebben maar het viel even hard weer stil. Pieren brengen was vandaag het motto, niet te zuinig maar ook doorvoeren wanneer het leek dat de beten wegvielen. Tom Moolevliet kwam gezellig langs, door een handoperatie moest hij vandaag verstek laten gaan. Na 4 uur klinkt het eindsignaal, de weegploegen gaan op pad. In vak A weet Jean Chagineu met bijna 12 kilo de wedstrijd te winnen. Jean had de vis verwend met een flinke hap geknipte pieren. De tweede plaats in vak A vandaag was er voor Ton van de Nieuwboer en derde werd Sjaak Veldt. Daan van der Venne wist een flinke snoekbaars te vangen van bijna 1,5 kilo maar helaas voor hem telt snoekbaars niet mee. In het andere vak ging de winst naar Nico Schouws met een schamele 6 kilo, tweede eindigde Peter Krijgsman en derde werd Clive Hill. We kijken terug op een geslaagde eerste najaarswedstrijd, sportief, gezellig, heerlijk weer en iedereen vis.

 

Vak A

     
         
1 Jean Chagineu 11.709 gram
2 Sjaak Veldt 8.201 gram
3 Ton van de Nieuwboer 7.392 gram
         
  Vak B      
         
1 Nico Schouws 6.167 gram
2 Peter Krijgsman 4.879 gram
3 Clive Hill 3.325 gram

 

Aanstaande zaterdag gaan we ons best doen bij de finale van de Clubkampioenschappen en over twee weken is de tweede najaarswedstrijd. Aansluitende vissen we de wintercompetitie. Aarzel niet en vis lekker mee, de wedstrijdcommissie heeft zijn uiterste best gedaan om mooie visstekken te reserveren. Zoals gebruikelijk vissen we in de winter hoofdzakelijk in het visrijke Noordhollandskanaal. Dus twijfel niet en besluit deze tweede najaarswedstrijd en de winter lekker mee te vissen bij de Hsv Kennemerland. Leuke wedstrijden, gezellige sfeer, vaak mooie vangsten en bedenk samen vissen is altijd leuker dan alleen. En besluit je mee te vissen met een lidmaatschap voor 2020 mag je de rest van 2019 gratis met ons meedoen.

Interesse om met ons mee te vissen mail naar hsvkennemerland@hotmail.com

Sorry, the comment form is closed at this time.