nov 272019
 

Het was toch een vreemd gevoel na 9 jaar, het was zomaar afgelopen met mijn 2º hobby. Ik ben er mee begonnen toen ik lange tijd de welbekende vliegvis beweging niet mocht maken en dacht, ik heb ook nog de bamboe baarshengel van mijn vader op mijn hobby kamer staan, compleet met grote rood-witte drijvers en steurhaak, en dat allemaal op 35º snoer, ja.. wat de baars betreft, was vroeger alles groter. Op de site van Kennemerland stond ook baarsvissen dus ik heb mijnheer Valk gebeld of ik een keertje mee kon doen. Hij bood mij meteen een gratis les aan, en ondanks dat het snoer en alles wat erop zat een ‘beetje’ aan de zware kant was, werd ik meteen weer gegrepen door dat vissen op die kleine rakkers. Ik denk dat ik 40 jaar niet had gevist op baars, maar ik was meteen weer de klos. Het is mij nog steeds niet duidelijk waarom je van zulke, meestal kleine baarsjes vangen, zo gek kan worden.
Toen we ook te horen kregen dat er een nieuwe voorzitter/penningmeester en secretaris werd gezocht, en uiteraard niet konden vinden, wist ik dat het gezamenlijk baarsvissen afgelopen was. Des te pijnlijker vond ik het dat voor de laatste zomer competitie er verschillende vissers afhaakten, ik vind dat  het één mans bestuur dat in ieder geval niet heeft verdiend.
We hebben de bekers van de zomer competitie uit de klep van de auto ontvangen op een hele grote parkeerplaats in Alkmaar, we waren de enige daar. Einde na 35 jaar van een mooie baarsclub en dat stemde mij heel triest. Het kleine beetje geluk was dat het niet regende, dus er was toch nog iemand die aan ons dacht.
Bij deze gaat mijn dank uit naar Jack Valk voor zijn inzet, en uiteraard ook aan de visjes teller en de uitzetter. De enige die bijna niets uitvoerde was ik, en heel zachtjes zeg ik dan  “en zo hoort het ook”. Dit was dus de hele groep voor de zomer competitie en ja, het was niet echt een competitie maar ik vond het wel erg gezellig zo.

Joop Waterman.

Sorry, the comment form is closed at this time.