nov 182019
 

Vandaag gingen we richting brede deel bij West-Graftdijk om de eerste wedstrijd te starten in het Noordhollandskanaal.  Starten met uitzetten van het parcours waarbij we trachten alle deelnemers in het brede deel te krijgen en toch op ruime afstand van elkaar. Dit jaar geen inleggeld, dat voldoet de vereniging, loten en ruim de tijd alles netjes op te bouwen. Na het startsignaal zie je in verhouding veel vissers die geheel voor de feeder hebben gekozen. Het is Tom Moolevliet op de kopplek die al vrij snel de eerste in het netje heeft. Maar dat geldt lang niet voor alle deelnemers velen moeten vandaag lang wachten op de eerste beet. Het is vandaag echt prachtig weer, alleen jammer dat de temperatuur net voor aanvang onder nul dook. Voor het overige een vlak water, feitelijk ideaal voor de stok. Op staart weet Dolf Rijs ook snel de nul weg te vissen. Hetzelfde geldt voor Sjaak Veldt die in het midden van het parcours laat zien het wintervissen te beheersen. Het is vandaag een technische visserij zeer minuscule beetjes op de feeder die wel wat kunde van de visser vereisen om die te verzilveren. Als een van de weingen weten Dolf en Tom zowel met de feeder en met de stok de vis tot aanbijten te verleiden. Vooral tegen het eind van de wedstrijd zorgt de stok voor het verschil. Andre van Pel weet pas heel laat de vis te vinden en vangt er vrij snel vier achter elkaar. Helaas komt dan de stoomboot van Sinterklaas langs precies over zijn stek waarna de vis verdwenen is. Ditzelfde geldt voor enkel andere vissers die vissen op de hoogte waarop de stoomboot door het kanaal denderde. Juan Cabrera en Toon Colonello zijn het de laatste weken een beetje kwijt maar dat overkomt ons allemaal vroeg of laat. Wellicht is er bij Juan een causaal verband dat hij weer de ploegendienst is ingegaan en weer zijn draai moet vinden. Waar diverse vissers starten met een poolpak bleek dat al snel te warm en verdween het pak achter de visser. Na drieënhalf uur klinkt het eindsignaal van een werkelijk heerlijke visochtend. De veegploeg gaat op pad. In vak A is het Tom Moolevliet die zijn kopplaats weet te verzilveren met 13 stuks en bijna 3,5 kilo. Op afstand wordt Nico Schouws tweede en Sjaak Veldt derde. In het ander vak laat Dolf Rijs zijn winteraspiraties zien met 13 stuks en 4,5 kilo weet hij de wedstrijd en het B-vak te winnen. Keurig tweede eindigt Arie van den Burg. De derde pek gaat naar Clive Hill die laat zien ook in moeilijke omstandigheden zijn visje te kunnen vangen.

We kijken terug op een visochtend fris gestart en eindigend met een heerlijk zonnetje. In de ochtend werd zelfs het gras wit van de rijp. Wisselende vangsten, een mooie strijd, gezelligheid kortom een ochtendje genieten aan de waterkant. Want hard lopers zijn doodlopers, eerste gewin is kattengespin ofwel degene die vandaag wat minder vingen komen nog wel. Of moet je juist denken de eerste klap is een daalder waard, een goed begin is het halve werk. We gaan het zien in de loop van de competitie.  Over twee weken gaan we het opnieuw proberen, dan in de Zaan te Wormerveer. Denk je dat lijkt mij wel wat meevissen in de winter, meld je aan via hsvkennemerland@hotmail.com

Uitslag 1e wintercompetitie Hsv Kennemerland

Vak A                
1 Tom Moolevliet 13 stuks 3.420 gram 47 punten
2 Nico Schouws 6 stuks 2.318 gram 29 punten
3 Sjaak Veldt 10 stuks 1.130 gram 21 punten
                 
                 
                 
                 
Vak B                
1 Dolf Rijs 13 stuks 4.595 gram 58 punten
2 Arie van den Burg 7 stuks 3.376 gram 40 punten
3 Clive Hill 5 stuks 960 gram 14 punten

Sorry, the comment form is closed at this time.