dec 062019
 

De tweede wedstrijd van de wintercompetitie van Hsv Kennemerland op zondag 1 december werd gevist aan de Zaan te Wormerveer. Volop mis deze morgen stekken steken zonder twee stekken verder te kunnen kijken een aparte ervaring. Mooi parcours gestoken loten en starten met de voorbereiding. Waar vissers kozen om alles klaar te zetten beperkte diverse zich tot enkel wat feeders. Ruim op tijd waren de meeste klaar. Dat gold niet voor Gert Lute die was gaan sleutelen aan zijn molentje om de draadje los te krijgen, resulterend in een schroefje wat niet meer te vinden was. Met wat hulp konden we zorgen dat ook Gert toch tijdig klaar was. Toeter en ons mistig avontuur kon starten. Het was Gert Lute die vrijwel direct twee vissen wist te vangen een droomstart. Ook Arie van den Burg en Dolf Rijs wisten kort aan de kant de vis te vinden. Voor vele anderen duurde het veel langer voor zij van de nul af waren. Bij het begin was er sprake van een leuk stroompje maar helaas binnen een kwartier stond het water vrijwel stil. Het duurde bijna twee uur voor de mist begon op te trekken en ieder beter in de vis kwam. Juan Cabrera had na twee uur slecht 6 visjes toen ik hem belde te kort voor een mooie kopstek. Dat vond Juan ook en langzaam kwam hij op stoom. Dolf Rijs had er na twee uur al 15 in het netje en viel juist het laatste anderhalfuur wat stil. Zijn buurman Tom Moolevliet wisselde veel van stok naar feeder maar kon ze niet goed vinden. Hetzelfde gold voor Clive Hill dan weer visje met de feeder en dan weer met de stok maar heel moeizaam. Terwijl Juan met de stok op 7,5 meter wel steeds meer ving. Andre van Pel startte met veelvuldig misslaan maar kreeg het truckje door al was dat wat laat. Toon Colonello liet zien dat de Zaan hem wel ligt en ving vakkundig zijn visjes. Op de staartplek deed Daan van der Venne er alles aan maar lukken wilde het vandaag niet. De mist was verdwenen en zelfs het zonnetje kwam ons verassen. Het werd erg aangenaam visweer, er kon een jasje uit. Na drieënhalf uur klonk het eindsignaal en ging de weegploeg op pad. In vak A was Het Dolf Rijs die het vak wist te winnen met 23 stuks en bijna 3,5 kilo, keurig tweede werd Juan Cabrera die met 16 mooie voorns en 1,5 kilo zijn kopstek toch deels verzilverde. Dat scheelde weinig met Toon Colonello die een sterke wedstrijd viste vanuit het midden maar door gelijk aantal punten een visje tekort kwam om hoger te eindigen. In vak B zat de winnaar van vandaag Arie van den Burg met ruim 5 kilo en 31 stuks was hij iedereen de baas. Een knappe prestatie nadat hij gister samen met zijn broer Kees al de Zwarte Pietencup wist te winnen met 30 kilo. Een aanrader trouwens die Zwarte Pietencup, een mooie koppelwedstrijd en prima georganiseerd. Een probleempje bij deze wedstrijd dient nog te worden opgelost er zijn twee weegtoestellen nog niet ingeleverd. Laat even weten aan Hidde Hoestra wanneer jij het bent vergeten en zorg dat de weegschalen weer bij hem belanden. Alvast bedankt. Tweede in vak B werd Nico Schouws en derde eindigde JeanChagineu.

Na afloop was er een VVV-bonnetje voor de eerste van elk vak en een flinke zak voer voor de een na laatste van elk vak. Voor het voer gaat onze dank uit naar Geert Pakvis van de VGB Bait Factory. We kijken terug op een plezierige, gezellige, mistige maar vooral leuke visochtend. Kort gezegd puur genieten geblazen!

Vak A

1 Dolf Rijs 23 stuks 3.420 gram 57 punten

2 JuanCabrera 16 stuks 1.461 gram 30 punten

3 Toon Colonello 15 stuks 1546 gram 30 punten

Vak B

1 Arie van den Burg 31 stuks 5.421 gram 85 punten

2 Nico Schouws 20 stuks 3.590 gram 55 punten

3 Jean Chagineu 12 stuks 2.056 gram 32 punten

Tussenstand na twee wedstrijden minus één afschrijver Na twee wedstrijden zijn er drie vissers met slechts een punt en twee met slechts twee punten na aftrek van het slechtste resultaat. De vissers met één punt zijn Arie van den Burg, Tom Moolevliet en Dolf Rijs. Twee puntjes hebben Juan Cabrera en Nico Schouws. Daar achter volgen een vijftal vissers met slechts drie puntjes. Ofwel alles is nog mogelijk al heeft Dolf Rijs een heel mooie start gemaakt met al twee eerste plekken.

Over twee weken gaan we het opnieuw proberen, en het si nooit te laat om alsnog met ons mee te gaan vissen. Denk je dat lijkt mij wel wat meevissen in de winter, meld je aan via hsvkennemerland@hotmail.com Het mooie er zijn geen kosten aan verbonden en wel elke wedstrijd prijzen en daarnaast ook nog een drietal eindprijzen in de vorm van VVV-bonnen.

Aarzel niet en doe mee !

Sorry, the comment form is closed at this time.