dec 312019
 

Onder prima omstandigheden is de laatste wedstrijd van 2019 gevist op zondag 29 december in de Zaan te Wormerveer. Door de wedstrijdcommissie was een mooi parcours gestoken stekken mooi verdeeld over de daar aanwezige ruimte. Loten en tijd voor een uurtje voorbereiding.  Het was een donkere ochtend een hoofdlampje was handig het eerste kwartier, tijd voor bakkie koffie en praatje. Om kwart voor negen klonk het startsignaal en werden al snel de eerste visjes geland. Nico Schouws wist na het brengen van een aantal flinke korven gelijk een tweetal halfslag te vangen. Tom Moolevliet wist met de stok eveneens snel de nul weg te vissen. In vak A was het zeuren enkel Sjaak Veldt  wist vrij rap de nul weg te werken. Waar Clive Hill vorige week bijna twintig kilo wist te vangen met de training was het nu zeuren. Clive moest op de kopstek alles uit de kast halen om de nul weg te werken. De fiere koploper van de competitie Arie van den Burg kon het vandaag niet vinden, maar dat is wel beter voor de competitie. De mooiste stek achter de apotheek was voor Toon Colonello, maar juist op die stek is de stok een must. Dat weet Toon nu ook, met veel moeite lukte het hem een voorn te vangen. Erg vervelend waren een aantal dropshotters die het prettig vonden juist op dit stukje Zaan hun kunsten te vertonen en dat gedurende de hele wedstrijd bleven doen. Waren ze eenmaal boven je stek geweest was alle beet verdwenen. Op de staartstek deed Jean Chagineu zijn best maar kreeg ze niet aan de praat zoals hij graag wilde. Nico Schouws  was de pechvogel een passant liep zo zijn schepnetsteel aan gruzelementen. Dat blijft altijd een probleem bij een parcours direct aan een winkelstraat. Qua vis wist Nico wel leuk te vangen vergeleken bij de rest maar nadat de dropshotters een half uur boven zijn stek bleven hangen was alles ook bij hem over. De omstandigheden waren prima met het windje in de rug, een zonnetje erbij maar helaas bijzonder weinig vis.  Na drieënhalf uur klonk het eindsignaal voor een aantal vissers als een ware bevrijding en gaan de weegploegen op pad. In vak A is het Sjaak Veldt die met 6 vissen en 800 graam iedereen de baas is. Clive eindigt met slecht een brasem tweede en Dolf Rijs pakt de derde plek. In vak B zat de overall-winnaar van vandaag Nico Schouws met 12 stuks en 3,5 kilo, tweede werd Jean Chagineu. De derde plek ging verrassend naar Andre van Pel dit vanuit een middenplek in het parcours. Na afloop waren er VVV-bonnen voor de vakwinnaars en voor de een na laatste van elk vak een zak Geers lokvoer. Voor het voer gaat onze dank uit naar Geert Pakvis van de VGB Bait Factory.  We kijken terug op een gezellige, sportieve en qua weer prima visochtend met slechts matige vangsten.

Vak A                
1 Sjaak Veldt 6 stuks 825 gram 14 punten
2 Clive  

Hill

 

1 stuks 600 gram 7 punten
3 Dolf Rijs 3 stuks 321 gram 6 punten
                 
Vak B                
1 Nico Schouws 12 stuks 3599 gram 47 punten
2 Jean Chagineu 7 stuks 2067 gram 27 punten
3 Andre van Pel 6 stuks 812 gram 14 punten

Na vier wedstrijden begint het klassement zicht te vormen. Het is Arie van den Burg  die als fiere koploper het jaar af als eindejaarkampioen met slecht negen klassementspunten.  Op de tweede plaats treffen we Dolf Rijs met 10 klassementspunten. Dan volgen op de derde plek Clive Hill met al 2 klassementspunten, een puntje meer op plek 4 Nico Schouws en weer een puntje meer op plek vijf Tom Moolevliet.  Dat overziende belooft het een heel spannende competitie te worden dit jaar waar velen nog kans maken de nieuwe winterkampioen te worden.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.