jan 142020
 

S’morgens vroeg in het donker een mooi parcours gestoken stekken op ruim 35 meter, stevig windje grotendeels in de rug. Voor het loten even aandacht voor ons overleden lid Siem Hoope die vandaag 75 zou zijn geworden. Na het loten een dik uur voorbereiding zodat je rustig aan kon doen en niet alles in het donker hoefde plaats te vinden. Vlak voor de start begint het te spetteren, dan denk ik nog gelukkig een klein buitje. Het is niet anders maar ik heb nu eenmaal een gruwelijke hekel aan vissen in de regen zeker als het ook nog waait. Om 9 uur klinkt het startsignaal en gaat ieder met goede zin van start. Op kop weet Sjaak Veldt vrij snel de nul weg te werken. Gezien de wind heeft Sjaak gekozen voor enkel feederen. Zijn buurman Nico Schouws heeft gekozen voor de stok en heeft voor de nood een feeder klaar gezet. Zo heeft ieder zijn eigen keuze gemaakt, met vrij veel stokken ondanks de wind. In het midden van het vak heeft Dolf Rijs zijn kansen gezet op de stok. Hetzelfde geldt voor Juan Cabrera die op de geliefde stek tegenover het kerkje zit. Op staart gokt Cor Martens ook op de stek maar in vak B zijn er meer vissers die enkel op de feeder gokken dan in vak A. Na een kleine drie kwartier begint het weer te regenen maar niet zo’n beetje, het komt met bakken uit de lucht. De wind zet ondertussen steeds meer aan, iets meer van de zijkant naarmate de ochtend volgt. Wat een ongelofelijke shitweer om het zachtjes uit te drukken. Als toetje draait de wind het laatste half uur naar het westen zodat vissen met de stok vrij wel onmogelijk wordt. Voordeel de regen is gestopt zodat alles wel lekker droog waait. Waar het bij aanvang leuk stroomde valt de stroom er gedurende de wedstrijd uit en dien je werkelijk alles uit de kast te halen om wat te vangen. Natuurlijk zijn er vissers die juist bij deze omstandigheden in hun element zijn maar over het geheel bezien waren de vangsten erg matig. Na drie en half uur klonk voor vele het eindsignaal als een ware bevrijding. De weegploegen gaan op pad, de overall winnaar kwam vandaag uit vak B. Cor Martens wist zijn staartstek te verzilveren met een mooie eerste plaats, bijna 6,5 kilo en 14 stuks. Keurig tweede eindigt de deze winter uitstekend vissende Clive Hill en derde plek ging naar Jean Chagineu. In vak A ging de vakwinst naar Juan Cabrera. Met ruim 3,5 kilo en 8 stuks een heel goede start van het nieuwe jaar. Tweede eindigde Dolf Rijs en de derde plaats ging naar Nico Schouws.

Vak A                
                 
1 Juan Cabrera 8 stuks 3512 gram 43 punten
2 Dolf Rijs 6 stuks 3068 gram 36 punten
3 Nico Schouws 8 stuks 2301 gram 31 punten
                 
Vak B                
                 
1 Cor Martens 14 stuks 6428 gram 78 punten
2 Clive Hill 6 stuks 4446 gram 50 punten
3 Jean Chagineu 5 stuks 3200 gram 37 punten

Het klassement begon zich al te vormen en heeft slechts een kleine wijziging ondergaan. Dolf Rijs heeft de koppositie weer overgenomen van Arie van den Burg, het blijft een spannende strijd wie de nieuwe winterkampioen gaat worden. Clive Hill staat stevig op de derde plaats maar heeft zeker de ambitie op de koppositie over te nemen. Achter dit drietal staan diverse vissers welke er alles aan doen zelf in de top drie te komen. De laatste twee wedstrijden beloven een mooie strijd want er is tot heden nog niets beslist.

Tussenklassement Winterkampioen 2019-2020

1 Dolf Rijs 12 Totaal pnt 165 Vangst pnt
2 Arie van den Burg 13 Totaal pnt 213 Vangst pnt
3 Clive Hill 14 Totaal pnt 170 Vangst pnt

Sorry, the comment form is closed at this time.