jan 272020
 

Zondag 26 januari werd de een na laatste wedstrijd van de wintercompetitie Hsv Kennemerland gevist in het Noordhollandskanaal bij Landsmeer. Door de wedstrijd commissie was een mooi parcours gestoken waarna het wachten was op de deelnemers. Gekozen voor een verzamelstuk waar geen huizen staan. Het is de kunst de bewoners te vriend te houden. Loten, voorbereiden, tijd voor een bakkie en om kwart over negen het startsignaal. Vrijwel alle deelnemers kozen voor de vaste stok zowel kort als lang. Enkel Hendrikje Sikma durfde het aan enkele op de feeder te gokken. Snel was duidelijk dat de vis er vandaag kort geen zin in had, Dat betekende schakelen naar de verre stek. Bij aanvang een stroompje naar rechts maar na drie kwartier keerde de stroom en bleef naar links gaan. Op kop wist Nico Schouws vrij snel de nul weg te vissen. Zijn doel was duidelijk de kopplek verzilveren wat gelijk zou betekenen meedoen om de ereplaatsen. Maar dan moet het elastiek wel meewerken, de eerste knappe vis trok zo zijn stiek eruit. Weg mooie pen, weg vis. Extra zuur omdat s’avonds de stieken nog waren nagelopen. Zijn buurman Jean Chagineu koos eerst voor de stok maar schakelde snel naar de feeder. Dat gaf een vrije stek als eerste met de feeder maar kramp in de handen was de hoofd reden dat hij ging feederen. Een plek verder zat Hidde Hoekstra die verrassend genoeg over een vaste stok bleek te bezitten. Maar voor hem net als veel anderen was het zeuren, de vis werkte vandaag totaal niet mee. Toon Colonello was top gestart binnen een half uur lagen diverse vissen al in het net. Maar zo snel de vis kwam, zo snel was die ook weer verdwenen. Clive Hill kon het de laatste wedstrijden niet fout doen maar vandaag ging het heel moeizaam. In het andere vak zat Gert Lute op het staartnummer. Gert had gegokt op 9 meter maar met de koude is het toch slimmer er wat verder in te gaan. Zijn buurvrouw Hendrikje Sikma liet zien dat een goede visster ook met de feeder een mooi resultaat kan neer zetten. Midden in het vak wist Cor Martens het eerste uur al enkele brasems te verleiden dat zag er goed uit. Op kop schakelde Nico Schouws naar 6/100 aan zijn pennetje van een gram, haakje 24 en slechts een pinkje bracht hem af een toe een visje. Wisselen, uitproberen, wat bijvoeren of juist niet, een ieder haalde vandaag alles uit de kast met wisselend succes. Waar de laatste weken op dit stuk top vangsten werden gescoord was het vandaag echt zeuren. Maar dat is en blijft vissen, het kan vriezen en het kan dooien. Na drieënhalf uur gaan de weegploegen op pad. In vak A weet Nico Schouws zowel zijn vak als de wedstrijd te winnen met 23 stuks en ruim 2,5 kilo. Tweede eindigt Toon Colonello en de derde plek gaat naar Dolf Rijs. In vak B weet Cor Martens het vak te winnen met slechts 6 stuks maar wel ruim 3 kilo. Keurig tweede wordt Hendrikje Sikma, die laat zien dat je ook met de feeder je mannetje (vrouwtje) kan staan. De derde plek ging naar Sjaak Veldt met slecht 3 vissen maar wel een forse brasem daarbij.

Na afloop was er een VVV-bonnetje voor de eerste van elk vak en een flinke zak voer voor de een na laatste van elk vak. Voor het voer gaat onze dank uit naar Geert Pakvis van de VGB Bait Factory. We kijken terug op een plezierige, gezellige, zonnige, visarme maar wel leuke visochtend. Kort gezegd puur genieten geblazen qua weer en heel jammer dat de vis niet mee deed deze morgen!

Vak A                
                 
1 Nico Schouws 23 stuks 2.771 gram 50 punten
2 Toon Colonello 6 stuks 233 gram 29 punten
3 Dolf Rijs 5 stuks 368 gram 8 punten
4 Hidde Hoekstra 2 stuks 450 gram 6 punten
5 Juan Cabrera 4 stuks 148 gram 5 punten
6 Clive Hill 2 stuks 119 gram 3 punten
7 Jean Chagineu 2 stuks 88 gram 2 punten
8 Bert Jansen 2 stuks 44 gram 2 punten
                 
Vak B                
                 
1 Cor Martens 6 stuks 3.113 gram 37 punten
2 Hendrikje Sikma 5 stuks 1.415 gram 19 punten
3 Sjaak Veldt 3 stuks 1.542 gram 18 punten
4 Arie van den Burg 3 stuks 638 gram 9 punten
5 Tom Moolevliet 2 stuks 278 gram 4 punten
6 Gert Lute 2 stuks 88 gram 2 punten
7 Andre van Pel 1 stuks 40 gram 1 punten
8 Daan van der Venne 1 stuks 10 gram 1 punten

De wintercompetitie loopt tegen zijn einde en het belooft een zeer spannend slot te krijgen. Waar Arie van de Burg het jaar uitging op kop, nam Dolf Rijs het van hem over en nu doet Nico Schouws dat weer van Dolf. Clive Hill draait prima mee en kan bij een goede uitslag ook nog de kampioenstitel binnen halen. Over twee weken zullen we het weten.

Tussenstand Winterkampioenschap Hsv Kennemerland 2019-2020 (Na aftrek 2 slechtste resultaten):

 

1 Nico Schouws 6 Totaal pnt 181 Vangst pnt
2 Dolf Rijs 7 Totaal pnt 159 Vangst pnt
3 Arie van den Burg 8 Totaal pnt 211 Vangst pnt
4 Clive Hill 8 Totaal pnt 160 Vangst pnt
5 Sjaak Veldt 10 Totaal pnt 56 Vangst pnt
6 Juan Cabrera 12 Totaal pnt 88 Vangst pnt
7 Jean Chagineu 14 Totaal pnt 100 Vangst pnt
8 Tom Moolvliet 14 Totaal pnt 72 Vangst pnt
9 Cor Martens 16 Totaal pnt 123 Vangst pnt
10 Toon Colonello 16 Totaal pnt 79 Vangst pnt
11 Andre van Pel 17 Totaal pnt 52 Vangst pnt
12 Hidde Hoekstra 21 Totaal pnt 58 Vangst pnt
13 Daan van der Venne 21 Totaal pnt 27 Vangst pnt
14 Hendrikje Sikma 24 Totaal pnt 59 Vangst pnt
15 Gert Lute 24 Totaal pnt 24 Vangst pnt
16 Bert Jansen 25 Totaal pnt 20 Vangst pnt

Sorry, the comment form is closed at this time.