jul 252020
 

In de laatste week van de zomervakantie komt de zomerVISkaravaan op maandag 10 augustus naar de Broekpolder.Dit supergaaf VIS-event voor de jeugd uit Heemskerk en Beverwijk wordt van 10:00 uur tot 15:30 uur gehouden op de Vlaskamp. De hengelsportverenigingen Het Snoekje en Kennemerland zorgen voor de hengelsportmaterialen, gratis drinken en zelfs een lunchpakket staat klaar voor de deelnemers die zich vooraf hebben ingeschreven.

Activiteiten, demo’s en zelf vissen

Er is van alles te beleven. Op het evenemententerrein kunnen de kinderen hun eigen vistuigje leren maken, vechten met de grootste vissen op de drilsimulator, oefenen met de werphengel, alles leren over de biologie van vissen en andere onderwaterdieren, leren onthaken met kunstvissen en informatie over zeevissen vanaf de pier of het strand. Langs de waterkant worden demonstraties van verschillende vistechnieken zoals roofvissen, karpervissen en vliegvissen gegeven.

Onder begeleiding van gediplomeerde vismeesters kunnen kinderen ook zélf één uur vissen. Alle kinderen gaan naar huis met een goodiebag en maken kans op een gratis hengel.

Protocol Covid-19

De organisatie houdt zich uiteraard aan de regels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dus 1,5 meter afstand tussen de kinderen en de vrijwilligers en de materialen worden na gebruik steeds ontsmet. Ook kan je handen je regelmatig ontsmetten. Er is een Covid-19 toezichthouder Ouders en/of verzorgers of vriendjes die niet ingeschreven staan, hebben geen toegang tot de activiteiten.

Inschrijven

Voor dit event is vooraf inschrijven noodzakelijk. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen zich inschrijven op https://www.stekkie.nl/zomerviskaravaan/. De deelname is gratis.

Maximaal kunnen 60 kinderen deelnemen. Als dit aantal op 10 augustus niet is bereikt kan ter plaatse nog digitaal worden aangemeld bij de inschrijfbalie.

Programma

Het programma begint om 10:00 uur. Je kan je vanaf 9:45 uur melden bij de inschrijfbalie op de Vlaskamp. Dan krijg je een kaart waar alle activiteiten en demo’s op staan. Voor een uur vissen aan de waterkant wordt een tijd op de kaart aangegeven.

Het event eindigt uiterlijk om 15:30 uur. Tegen inlevering van de activiteitenkaart waarop alle activiteiten zijn afgetekend krijg je een goodiebag en maakt je kans op een hengel. De kaart kan je vanaf 14:30 uur inleveren. Ophalen van kinderen bij de inschrijfbalie.

 We zorgen voor een onbewaakte fietsenstalling op de Vlaskamp. De EHBO en toiletten zijn over de brug in het gebouw van de GCB, Steenhouwerskwartier 29. Op het terrein is een AED aanwezig.

De organisatie is tijdens het event bereikbaar op 06-26902295, 06-53987346 en 06-37543930.

Gratis JeugdVISvergunning en Stekkie-Magazine

In het aanmeldformulier wordt gevraagd of je een JeugdVISpas of jeugdvergunning hebt. Heb je die niet dan ontvangt je een GRATIS jeugdvergunning van de hengelsportvereniging om lokaal en het hele jaar te kunnen vissen. Daarnaast ontvangt je een GRATIS abonnement op het Stekkie-Magazine Stekkie. (zie www.stekkie.nl).

 

Sorry, the comment form is closed at this time.