sep 122020
 

Donderdag kreeg ik een berichtje dat er honderden dode vissen lagen tussen IJmuiden en Zaandam in het NZ kanaal. Baars, Brasem, Snoekbaars, noem maar op. Maar  ik was nog op vakantie. Dus vandaag -zaterdag- even langs het NZ Kanaal geweest. Had eigenlijk verwacht dat het opgeruimd zou zijn, maar niets is minder waar. Tussen Kruk en de Wijkertunnel heb ik nog 10-tallen dode  vissen gezien. Het meest was Harder op 1 enkele snoekbaars na. Als je dit soort maat aan de hengel krijgt heb je nog een leuke strijd. Dit is toch wel verschrikkelijk jammer. Helaas is men er nog niet achter wat de oorzaak is ( was ). Dat wordt nog onderzocht.  Er wordt aangeraden om vissen die gevangen zijn in het NZ Kanaal en zijkanalen niet te consumeren tot de oorzaak van deze sterfte bekend is. De ratten en de meeuwen hebben in ieder geval lekker gesmuld van deze catastrofe. Wat mij eigenlijk het meest ergerde was de rotzooi die daar lag. Lekker gaan vissen, voer voor jezelf halen bij de Mc Donalds en niet de moeite nemen om je rotzooi mee naar huis te nemen. Je hebt de moeite genomen om naar de Mc te rijden, dan kun je het ook mee naar huis nemen om het daar in de vuilnisbak te gooien.

LAAT NIET ALS  DANK  VOOR HET AANGENAAM VERPOZEN,

 DE EIGENAAR DE SCHILLEN EN DE DOZEN.

   

  

Sorry, the comment form is closed at this time.