sep 212020
 

HSV Kennemerland kreeg de melding dat er dode vis zou liggen in de vijver aan de Plesmanweg ter hoogte van de basisschool de Zeearend, tegenover Texaco. Er is vorig week een maaiboot bezig geweest en dat is waarschijnlijk de oorzaak van deze sterfte.  De maaiboot gooit een hoop troep en blubber omhoog waardoor de vissen geen zuurstof meer krijgen en dood gaan. Het betreft voornamelijk wat karpers en een stuk of 10 mooie grote brasems. Kleine vis is waarschijnlijk al weggehaald door meeuwen en reigers. De dierenambulance is langs geweest om de dode vis te ruimen en zij hebben met een lang schepnet de dode vis geruimd op 1 exemplaar na waar ze niet bij konden. Dank aan de dierenambulance die zo snel gereageerd heeft op het belletje ven Het Snoekje.

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.